Expoziţie de fotografie, jocuri şi concursuri pentru copii. În acest mod, Apa Prod SA marchează Ziua Mondială a Apei în Deva, Brad şi Hunedoara. Ziua Mondială a Apei se sărbătoreşte în fiecare an în data de 22 martie. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro la 22 decembrie 1992. În România, această zi se sărbătoreşte din 1993.

Apa este un drept universal

„Pornind de la tema anului 2019 – „Apa este un drept universal” – ne-am propus organizarea unor acţiuni educative, diferite de anii precedenţi, care îi vizează atât pe copii, cât şi pe adulţi. Sub titlul Circuitul apei în oraşul tău, am organizat o expoziţie de fotografie care a cuprins toate obiectivele administrate de noi, de la captarea până la epurarea apei, specifice fiecărei localităţi. În municipiul Deva am prezentat fotografii de la staţia de captare din Râu Mare, Staţia de Tratare a Apei Sântămăria Orlea, Staţia de Epurare Deva. Bineînţeles, am pus acces şi pe problemele pe care le avem în ceea ce priveşte utilizarea incorectă a sistemului de canalizare. Am expus câteva fotografii cu ceea ce scot zilnic colegii noştri din canalizare. Ne-am dorit să tragem astfel un semnal de alarmă în ceea ce priveşte obiectele pe care oamenii le aruncă în canalizare, de la şerveţele umede, la moloz, ghidoane de bicicletă sau arcuri de canapea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Apa Prod SA, Andreea Morogan.

Canalizarea nu e coş de gunoi

Pentru copii, Apa Prod a pregătit o serie de lecţii deschise, concursuri de desene pe asfalt sau jocuri cu apă. La final, toţi copiii au fost premiaţi cu baloane, şepci şi puzzel-uri educative. „Le prezentăm tuturor celor interesaţi de unde vina apa. Mai exact, pentru municipiul Deva vine din Râul Mare, din Barajul Hațeg. O tratăm apoi în staţia de tratare de la Sântămăria Orlea. Avem staţia de epurare, laboratorul şi dispeceratul central. Bineînţeles, ne axăm şi pe Campania „Canalizarea nu e coş de gunoi”. Sperăm ca prin pozele pe care le-am afişat, oamenii să înţeleagă că nu e bine să aruncăm chiar totul în sistemul de canalizare”, a mai spus purtătorul de cuvânt al APA PROD SA, Andreea Morogan.

Hunedorenii, aşteptaţi în Parcul Tineretului

Luni, 25 martie 2019, reprezentanţii Apa Prod SA se vor afla în Parcul Tineretului din municipiul Hunedoara unde îi aşteaptă pe toţi cei interesaţi să viziteze expoziţia de fotografie specifică municipiului de pe Cerna, dar avem şi jocuri pentru copii.

Pe lângă acţiunile educative, Apa Prod S.A. şi-a deschis porţile pentru toţi cei care şi-au dorit să viziteze obiectivele pe care le administrează şi care fac parte din sistemul de alimentare cu apă şi de canalizare. Cei interesaţi au fost invitaţi să viziteze staţiile de tratare a apei din Sântămăria Orlea, Hunedoara şi Crișcior, staţiile de epurare din Deva, Sântuhalm şi Călan, laboratorul de apă potabilă din Deva şi Muzeul Apei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here