Costel Avram, administratorul județului, a așezat iarși de-a-ndoasele cuvintele în sloganul ”Fapte, nu vorbe!”. De fapt este despre „Vorbe, nu fapte”. CJH anunță că s-au făcut noi demersuri pentru realizarea sensului giratoriu de la Sântandrei, zonă supranumită ”Zebra morții”. Întâlniri, discuţii, promisiuni. După un an, dregătorii promit că „lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor”

În noiembrie 2018, zeci de hunedoreni au protestat pe trecerea de pietoni de la  Sântandrei, după ce un bătrân fusese spulberat de o maşină pe „Zebra Morţii”. Era a şaptea victimă care şi-a găsit sfârşitul acolo pe parcursul anului trecut. La şapte luni de la proteste dregătorii au comunicat că o comisie bine antrenată în promisiuni a „definitivat un studiu de soluţie” care va fi „prezentat spre avizare”. Adică, nimic.

Se discută lucruri, se analizează…

Acum, când s-a făcut anul, CJH anunță din nou printr-un comunicat că a mai avut loc o rundă de discuții. La întâlnire au participat administratorul public Costel Avram, primarul Emil Rîșteiu, și proiectantul. În urma discuțiilor s-a decis încheierea unui act adițional la contractul de asociere dintre cele două instituții. Primăria Simeria va face toate demersurile pentru achiziția terenului, obținerea aprobărilor, finanțarea și construcția unui drum colector, pe sensul Deva-Simeria. „Ne-am asumat să rezolvăm această situație și ne vom respecta cuvântul dat”, promite din nou Costel Avram.

Din categoria: Vom face, vom drege

Până acum, șefii județului au obținut un aviz de principiu de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara asupra unei soluții. În rest Consiliul Județean Hunedoara promite că pe viitor ”va derula o procedură de achiziție pentru studiile de teren și realizarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI). După predarea documentației, vor fi derulate celelalte faze de proiectare și execuție. Dacă procedurile de achiziție nu vor fi blocate sau întârziate, lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor”, se arată în comunicatul CJH.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here