Peste 130 de demnitari traseişti şi-au pierdut mandatul înainte de termen în judeţul Hunedoara. Tăvălugul demiterilor a pornit de la o sesizare a liderului PSD Marcel Ciolacu, dar pesediştii se victimizează acum când fenomenul i-a atins şi pe ai lor. Cel mai plângăcios primar demis din judeţ este Vasile Cărăguţ de la Geoagiu. Omul care toarnă asfalt electoral de dă în gropi pe drumurile de pământ zice că nu mai poate face plăţi. La câte pomeni electorale a făcut Cărăguţ în ultimul timp, demiterea lui poate fi o uşurare pentru oraş.

Sunt zeci de demnitari din tot spectrul politic care îşi asumă cu decenţă rigorile legii privind traseismul politic, aşa imperfect cum a fost el adoptat de Parlamentul României. În momentul în care ţi-ai declarat candidatura din partea altui partid, juridic ţi-ai asumat demisia din partidul pe listele căruia ai fost ales. În România este interzisă apartenenţa unui cetăţean la două partide concomitent. Şi e de bun simţ să fie aşa. În popor există cel puţin două vorbe pe tema asta. Nu poţi să fii cu cloşca grasă şi cu… sufletu-n Rai. Dar aleşii neamului cred mai tot timpul că ei sunt mai presus de lege.

Vătaf pe „moşia” Primăriei

De departe cel mai tânguitor bocet la despărţirea de „ciolan” e al primarului Vasile Cărăguţ de la Geoagiu. Ca de fiecare dată, fostul primar dă vina pe altcineva. Pe prefect, pe adversarii politici, în general, pe oricine numai pe el însuşi nu. Atitudinea sa abuzivă şi dispreţuitoare faţă de lege a provocat victime în jur, dar Cărăguţ nu s-a sinchisit, câtă vreme şi-a atins interesul personal. Din cauza manifestărilor electorale deşănţate organizate de el în Cartierul Muzicanţilor, şeful Poliţiei Geoagiu şi-a pierdut postul. A obligat, în bătaie de joc, angajaţii primăriei să facă muncă necalificată. Pe unii i-a împins să comită aberaţii care puteau să-i nenorocească pe viaţă. Au scăpat ca prin urechile acului şi nu datorită primarului Cărăguţ. Ce fel de om e acela care-şi dispreţuieşte colaboratorii în aşa măsură?

Tăiat de la pomenile electorale

 

Primarul Vasile Cărăguţ crede că fără el oraşul nu va supravieţui administrativ până la alegeri. „Este un abuz pe care îl face domnul prefect. Creează haos în Primăria Geoagiu, avem proiecte la care trebuie trimise clarificări, avem cereri de plată, nu se pot lua decizii, s-a creat un blocaj total în administraţia publică din Geoagiu”, se tânguie Vasile Cărăguț, în presa locală. Dacă aruncaţi o privire pe cumpărăturile făcute de Primăria Geoagiu în ultima lună, veţi observa că cele mai mari sume sunt pentru asfaltul aruncat pe pământul gol şi pentru publicitate. Cu alte cuvinte, primarul Vasile Cărăguţ îşi face campanie electorală pe bani primăriei, ceea ce e imoral, indecent şi incorect faţă de ceilalţi contra-candidaţi.

Marcel Bot

Din textul Ordinului de demitere

„Având în vedere referatul constatator nr.6539/10.09.2020 întocmit de secretarul general al orașului Geoagiu din curpinsul căruia rezultă faptul că domnul Vasile Cărăguț, la alegerile din anul 2016 a candidat din partea Partidului Alianța Liberalilor și Democraților(ALDE), fiind primar din partea acestui partid, iar pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 figurează pe listele de candidați pentru funcția de primar al orașului Geoagiu din partea Partidului Social Democrat(PSD), rezultând astfel că și-a pierdut calitatea de membru al partidului politic din partea căruia a fost ales”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here