Niciun adversar politic nu a spus lucruri mai grele despre PSD Hunedoara şi eşecul administraţiei judeţene, comparativ cu declaraţiile incendiare făcute de Sorin Adrian Vasilescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH), care a cerut public demisia preşedintelui Laurenţiu Nistor (şeful organizaţiei judeţene PSD) şi a Nataliei Intotero, fost ministru al Românilor de Pretutindeni în Guvernul Dăncilă. În apărarea celor doi lideri PSD a sărit cam toată „floarea” pesedistă cu un pomelnic, ca la mort, anunţând printre rânduri decesul politic al lui Vasilescu
Marcel Bot

Conflictul dintre vicepreşedintele Sorin Vasilescu şi preşedintele Laurenţiu Nistor a ajuns la apogeu, după alegerile prezidenţiale când Hunedoara şi-a schimbat culoarea din judeţ roşu-PSD în galben-PNL. Cei doi pesedişti se aflau într-un război mocnit, dar acum au intrat în faza „care pe care”.

Nici opoziţia n-o spunea mai bine

Sorin Vasilescu vorbeşte despre proasta guvernare locală a PSD, eşecul administraţiei judeţene şi despre promovarea pe criterii clientelare a oamenilor pe funcţii publice. „Solicitarea mea este fundamentată pe rezultatele activităţii dumneavoastră. Și enumăr câteva:V-aţi îndepărtat de comunităţi şi de membrii de partid. Nu ați înțeles că dictatura nu este soluția și nu ați înțeles nici ce așteptau hunedorenii de la voi; Ați promovat oameni pe criterii clientelare (unii chiar preluati de la PNL) fără să aibă abilitățile necesare (profesionale și morale). Nu ați fost atenți nici măcar la promovările la nivel național. Măcar aici trebuia să trimiteți oameni cu experiență necesară pe posturile negociate. Și atunci cum să fim respectați la nivel județean și/ sau national?; Am girat ca organizație de partid un ministru, pe cel al Românilor de Pretutindeni, care ne dădea asigurări că românii din Diaspora nu vor veni la mitingul din 10 August (și așa a și fost, nu?). Ne spunea că românii nu vin pentru că cei plecați nu sunt nemulțumiți de noi. Mă întreb acum a stat ministrul nostru să le asculte păsurile? Iată că Românii de Pretutindeni ne-au arătat încântarea și mulțumirea; Și deloc de neglijat, PSD Hunedoara a eșuat în programul de guvernare la nivel de județ. Iar acest lucru s-a întâmplat tocmai pentru că dumneavoastră ați cultivat trădarea, incoerența administrativă și deprofesionalizarea instituțională. Iar cetățenii din Hunedoara ne-au taxat. Rezultatul acestor alegeri reprezintă un tablou complet al activității Organizației Județene a PSD Hunedoara din punct de vedere politic. Iar din punct de vedere administrativ lucrurile nu sunt deloc optimiste, iar aceste rezultate vor fi resimțite în timp. De aceea, e momentul să plecați până când nu distrugeți partidul definitiv”

„Ferparul”activului de partid

„Noi, parlamentari, primari, aleși locali și județeni din cadrul Organizației Județene a PSD Hunedoara, am primit cu profundă dezamăgire declarațiile făcute recent în spațiul public de către domnul Sorin Adrian Vasilescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara și vicepreședinte al Organizației Județene a PSD Hunedoara”, se arată în replica activului de partid, transmisă printr-un comunicat de presă. „Vehemența cu care sunt aruncate verdicte și ultimatumuri în aceste zile ne determină să luăm atitudine. Domnule Vasilescu, Credeți că sunteți în măsură să stabiliți cine și ce capacități profesionale are. Dacă este așa, începeți cu dumneavoastră! Ce realizări notabile ați punctat ca șef de instituții deconcentrate, ca și consilier județean, ca prefect sau vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, funcții în care ați ajuns cu susținerea și sprijinul necondiționat al PSD? Credeți că aveți dreptul să cereți demisii, dumneavoastră, care ați demisionat deja de trei ori din funcția de vicepreședinte al CJ Hunedoara, dar încă ocupați această funcție?”, se întreabă retoric semnatarii comunictului.

Un comunicat cât o demitere

Pe final se întrezăreşte şi deznodământul acestei dispute: mazilirea lui Sorin Adrian Vasilescu. „Credeți că vocea dumneavoastră este mai importantă ca a celor care au muncit și au demonstrat loialitate față de colegi? Vă înșelați! Dacă ați uitat, vă reamintim că actuala conducere a PSD Hunedoara a reușit cele mai bune performanțe electorale înregistrate vreodată în județul Hunedoara, clasând organizația pe locul I în Transilvania. E adevărat, ne-am fi dorit să vă vedem activ în această campanie, dar absența dumneavoastră ne-a arătat tuturor că „jucați” de mult timp împotriva echipei alături de care susțineți că ați rămas. Dacă ați avea onoare, astăzi ar trebui să vă prezentați atât demisia din funcția de vicepreședinte al CJ Hunedoara, cât și din PSD.

Solicităm forurilor statutare ale PSD să ia în calcul analiza activității dumneavoastră politice, dar și profesionale”, se arată în comunicatul semnat de 46 de demnitari PSD Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here