În calitate de vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România (AMR) particip alături de colegii din Comitetul Director la întâlnirea cu Premierul României, domnul Ludovic Orban. 

La întâlnire au participat și:

• Vasile-Florin Cîțu – Ministrul Finanțelor Publice

• Vetuța Stănescu – Secretar de Stat  în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației

• Victoria Violeta Alexandru – Ministrul Muncii și Protecției Sociale

• Mirela Călugăreanu – Președinte ANAF

• Eugen Cojoacă – Președinte ANAP• Ioan-Sabin Sărmaș – Președinte Autoritatea pentru Digitalizarea României

Am discutat aplicat și în detaliu care sunt prioritățile legislative ale  Asociației Municipiilor din România. Sunt necesare unele modificări legislative pentru eficientizarea funcționării primăriilor în relația cu cetățeanul. De aceea, primul punct discutat a fost cel al necesității digitalizării privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul autorităților și instituțiilor publice. De asemenea, am discutat despre finanțarea autorităților publice locale, rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 și asigurarea sumelor necesare funcționării administrației publice locale, stabilirea cotelor din impozitul pe venit, ce revin autorităților locale, transparentizarea încasărilor din impozitul pe venit la nivelul fiecărei Unități Administrativ Teritoriale, prin publicarea acestei informații, cel puțin trimestrial, pe pagina de internet a MFP/ANAF etc. A fost o ocazie deosebită ca, pe lângă ordinea de zi a Comitetului Director al AMR să avem o discuție directă cu miniștrii Guvernului României despre problemele administrațiilor publice locale. Ca de fiecare dată am găsit o totală deschidere a domnului Prim-Ministru, Ludovic Orban și a celorlalți miniștri din actualul guvern.

Nicolae-Florin OANCEA

Primarul Municipiului Deva

• Asociația Municipiilor din România este o organizație neguvernamentală, apolitică, înființată pentru sprijinirea și reprezentarea intereselor autorităților locale, la nivel național și internațional. Cuprinde toate cele 103 municipii și sectoarele Municipiului București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here