Foto: agerpres.ro
Suntem în prag de septembrie şi nopţile au devenit reci. Pacienţii secţiei de Pediatrie – copiii din judeţul Hunedoara – sunt nevoiţi să doarmă noaptea în cort, dacă se prezintă seara la Urgenţe. De aproape o lună, conducerea PSD-istă a Consiliului Judeţean are pe masă o solicitare din partea managerului Spitalului (PSD-ist şi el) pentru procurarea a două containere, dar preşedintele Mircea Bobora nu era la curent cu starea de fapt. Salvarea a venit, din nou, de la primarul Florin Oancea
Marcel Bot

Corturile întinse în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva au rol de zonă tampon pentru pacienţii secţiilor de Pediatrie, Interne şi Infecţioase până la primirea rezultatelor testului pentru Covid. Timpul de aşteptare în cort este între 8 şi 10 ore, potrivit medicilor care cunosc situaţia. Copiii care au ghinionul să ajungă la Urgenţă spre seară sunt obligaţi să-şi petreacă noaptea în cort. Pentru micuţii bolnavi aceste ore sunt un calvar. Nici pentru ceilalţi pacienţii nu-i o plăcere să zacă o noapte în cort, dar putem admite că oamenii maturi sunt „căliţi” în confruntarea cu mizeriile sistemului sanitar. Pe timp de caniculă, atmosfera din cort era sufocantă, cu temperaturi de peste 40 de grade. În urmă cu trei-patru săptămâni, conducerea pesedistă a SJU Deva a solicitat şefilor Consiliului Judeţean Hunedoara (PSD şi ei) să pună patru containere în locul corturilor pe post de zonă tampon. Preşedintele Mircea Bobora nu ştia că micuţii pacienţi trebuie să doarmă la cort înainte de internare, dar a promis că se informează şi revine. Ceea ce a şi făcut. „Managerul Spitalului mi-a spus că pacienţii secţiei de pediatrie stau în cort doar pe perioada consultaţiei după care sunt internaţi chiar şi pe timpul nopţii. Deci nu se pune problema să doarmă în cort”, ne-a declarat şeful CJH. „Aceste containere au rolul de zonă tampon pentru suspecţi. Timpul de aşteptare poate fi de 8-10 ore până vine rezultatul de la PCR şi se ştie dacă e Covid pozitiv sau negativ. Cum să internezi un pacient care poate infecta tot spitalul? Nici măcar atât nu pricepe domnul Bobora după toată experienţa nefericită prin care am trecut? Există o adresă oficială către Consiliul Judeţean pentru patru containere. Inclusiv eu am semnat-o când am fost director medical interimar, dar povestea e veche de câteva săptămâni. Preşedintele Bobora ar fi trebui să ştie de ea”, ne-a declarat Dr. Ioan Dorin Petrui.

„Muieţi-s posmagii?” (Povestea omului leneş)

În urmă cu câteva zile, Emil Stoica, managerul Spitalului Judeţean, a cerut şi ajutorul primarului Florin Oancea, cel care a mai sărit în ajutorul spitalului chiar dacă Primăria Deva nu are obligaţii legale faţă de SJU Deva – Hunedoara. Oancea le-a oferit două containere, cu condiţia să rezolve Consiliul Judeţean transportul şi amplasarea lor în curtea spitalului. Vineri după prânz, şefii judeţului nu găsiseră încă o macara cu care să ridice „pomana”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here