Iunie 2020. În această lună s-au împlinit 30 de ani de la prima mineriadă a lui Ion Iliescu şi doi ani de la ultima tentativă a PSD Hunedoara de a duce minerii cu trenuri speciale la un miting care să-l scape pe Liviu Dragnea de puşcărie. În 2018, trenurile au fost comandate de Consiliul Judeţean şi demonstrează fără echivoc că Laurenţiu Nistor a încălecat judeţul de la sediul PSD, iar cei aflaţi în acte la şefia judeţului erau doar mici executanţi ai Judeţenei de partid. Nu-i de mirare că, după patru ani, nu au proiecte finalizate. Sau cum zice Avram: „Sigur, era o problemă că noi consiliul judeţean nu am tăiet panglici. Nu am tăiat fiindcă tăiam dacă aveam proiecte”
Marcel Bot

PSD nu a învăţat nimic din ororile trecutului. Ba, dimpotrivă. Pesediştii de astăzi au demonstrat că pot comite aceleaşi atrocităţi ca în trecut, dacă sunt lăsaţi să ajungă la butoanele puterii.

N-ar trebui să uităm niciodată!

În iunie 1990, din judeţul Hunedoara au plecat peste şapte mii de ortaci, îmbarcaţi în patru garnituri de tren, să apere democraţia şi statul de drept cu ciomagul în Piaţa Universităţii. Au fost trenuri puse la dispoziţia minerilor de oamenii regimului Iliescu. În iunie 2018, o nouă generaţie de pesedişti repeta povestea. Oamenii regimului Dragnea au comandat, ATENŢIE!!! –  prin instituţia publică a Consiliului Judeţean, două garnituri de tren special pentru a duce 4000 de „voluntari” la mitingul organizat de PSD pentru a-l salva pe Dragnea de carceră. (Era aşa-zisul protest împotriva Justiţiei şi a Statului Paralel.)

Tractorul forţelor de stânga

Laurenţiu Nistor, şeful PSD Hunedoara, primise sarcină de partid să ducă la miting 10.000 de aplaudaci, iar protestele fuseseră programate pentru 19-21 mai 2018. Judeţeana de partid i-a dat sarcină politică preşedintelui de consiliu judeţean să pregătească trenurile ca la mineriada lui Iliescu. Era judeţul lor. Încă mai este…

De la cabinetul său din Palatul de la Broaşte, preşedintele Mircea Bobora a trimis o cerere adresată Regionalei CFR Timişoara, la data de 24 aprilie 2018, şi sună aşa: „Domnule Director General Valentin PÂRVU. Prin prezenta vă rog să ne comunicaţi posibilitatea de a transporta 2.000 de călători din staţia CFR Deva la Bucureşti şi retur, cu două garnituri de trenuri speciale comandate şi 2.000 de călători din staţia CFR Petroşani la Bucureşti şi retur, cu două garnituri de trenuri speciale comandate”. Cererea poartă semnătura lui Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, şi ştampila instituţiei. În adresă se mai arată că garniturile pot fi ataşate la trenurile aflate în circulaţie şi că administraţia judeţeană va emite o comandă fermă, după primirea şi analizarea informaţiilor. De aici reiese clar că trenurile cu aplaudacii urmau să circule pe cheltuiala administraţiei judeţene. Altfel, cererea ar fi făcut-o Nistor de la sediul PSD.

Panglica şi servilismul

La vremea respectivă, Hunedoara trebuia să participe cu 10.000 de oameni la miting. Ulterior, mitingul a fost reprogramat pentru data de 9 iunie, iar norma de reprezentare a scăzut pentru Hunedoara la 3.000 de aplaudaci, astfel că stăpânii judeţului au apelat la proprietarii de autobuze (care îşi iau licenţă de traseu de la Consiliul Judeţean).

Mai trebuie spus că, la început de iunie 2018, când s-a aflat povestea, preşedintele Bobora intrase în concediu (pregătit să demisioneze) şi despre solicitarea de trenuri speciale nu se ştia în instituţie. Abia după ce am prezentat confirmarea verbală a preşedintelui Mircea Bobora, angajaţii CJ Hunedoara au scotocit după „hârtie” şi au scos-o de pe unde fusese dosită.

PS. În 29 iunie 2020, preşedintele Mircea Bobora şi administratorul public Costel Avram – adică, doar partea conducerii CJH ce este aservită total şefului PSD Laurenţiu Nistor – au prezentat un bilanţ al celor patru ani de mandat. „Sigur, era o problemă că noi consiliul judeţean nu am tăiet panglici. Nu am tăiat fiindcă tăiam dacă aveam proiecte”, explică Avram motivul pentru care actualii şefii ai judeţului nu au ce investiţii finalizate să arate acum după patru ani. La bilanţul CJH vom reveni pe parcursul zilelor viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here