Între campanii, politicienii se mint între ei, aşa, ca să se menţină în formă. Noul administrator public al Consiliului Judeţean Hunedoara a provocat două înscrisuri contradictorii, cu mesaje care se bat cap în cap. Mai întâi, Costel Avram le-a spus consilierilor PNL să voteze „în orb” o alocare bugetară pe motiv că banii ar servii cauza unui primar liberal. Era vorba de lucrări la un drum şi discuţia a fost consemnată în procesul verbal de şedinţă. Ulterior, ca să spulbere suspiciunile unor aranjamente băneşti cu drumarul, Avram a produs alt document din care reiese că drumul fusese, de fapt, plătit şi finalizat mai înainte de „duma” dată liberalilor în şedinţă.
Marcel Bot

Modernizarea drumului care leagă Vălişoara de Ormindea a provocat dubii de legalitate, mai cu seamă din cauza informaţiilor contradictorii – în fapt, nişte minciuni ordinare, ambalate pe cheltuiala statului.

Primele discuţii pe această temă au apărut în timpul şedinţa de îndată din 18 octombrie, când consilierii judeţeni PNL au refuzat să voteze un proiect superficial întocmit şi pus în grabă pe ordinea de zi. Refuzul liberalilor era justificat de faptul că în proiect erau trecute doar cantităţi de asfalt şi alte materiale, fără să se precizeze unde anume se vor face lucrările. Costel Avram, administratorul public al judeţului, a încercat să obţină votul consilierilor PNL, sugerându-le că sabotează interesele unui primar liberal. Iată cum a decurs discuţia în şedinţa de îndată din 18 octombrie 2018.

Din Procesul verbal de şedinţă

Avram Costel: Domnule consilier, până la urmă tot dumneavoastră hotărâți, numai să întrebați și primarul. Cel de la Vălișoara, dacă nu mă înșel este liberal. A venit până acuma de zece ori, pentru că în comuna dumnealui sunt probleme cu drumurile. Toată ziua vine și spune că drumu-i prost. Iar când vrem să ducem bani acolo, ca să rezolvăm problema, dumneavoastră nu votați. Bine. Vom spune în zona aceea că din cauza dumneavoastră … Deci aici sunt bani, nu se suplimentează cu nici un leu ceea ce a fost aprobat de consiliul județean, ci – avându-se în vedere că suntem în octombrie – trebuie să mutăm dintr-o parte în alta aceiași bani.

Mutulescu Marius:  Sigur, îi mutați săptămâna viitoare, nu-i nici un fel de problemă. Vrem să știm și noi unde-i mutați, pentru că ne-ați dat exemplu Vălișoara, dar vrem să știm exact dacă-i mutați la Vălișoara sau în altă parte.

Avram Costel: Sută la sută.

Mutulescu Marius:  Vă cred după ce citim materialele. Mulțumesc frumos!

Drumul era făcut şi plătit „Sută la sută”

Suspiciunile liberalului Marius Mutulescu au fost confirmate de un drept la replică produs de administratorul public al judeţului. Costel Avram arată, de această dată, că drumul era făcut şi plătit la data la care el încerca să-i îmbrobodească pe liberali cu asfaltul pentru Vălişoara. Iată textul: „Pentru a nu lăsa ”suspiciunile rezonabile” invocate în articol să altereze adevărul facem următoarele precizări: 1. Prin adresa numărul 15.195 din data de 08.10.2018, Consiliul Județean Hunedoara comandă constructorului executarea de covor asfaltic (8820 mp) pe sectorul de drum Ormindea-Vălișoara (DJ 706A) 2. Prin adresa nr. 5238 din data de 16.10.2018, înregistrată la Registratura Consiliului Județean Hunedoara cu nr. 15689/16.10.2018, constructorul notifică instituția Consiliului Județean Hunedoara că lucrările comandate (covor bituminos sector de drum Ormindea – Vălișoara) au fost terminate și invită reprezentanții UAT Județul Hunedoara la o vizită pentru recepționarea lucrărilor. 3. Finanțarea acestei lucrări a fost asigurată prin contract semnat la data de 24.09.2018. Prin urmare, se poate observa foarte ușor că din punct de vedere cronologic, realizarea lucrărilor a fost făcută după semnarea contractului cu firma constructoare. Prin urmare, posibilitatea aprobării retroactive a unor bugete pentru lucrări deja executate nu există, așa cum sugera articolul din publicația dumneavoastră”, se arată în dreptul la replică transmis de Avram prin Biroul de presă.

Prin urmare – zicem şi noi – „se poate observa foarte ușor” că Avram Costel minte în unul din cele două înscrisuri oficiale cu mesaje care se bat cap în cap. În şedinţă le-a spus aleşilor să aprobe bani pentru drumul ce urmează să fie făcut, iar nouă ne transmite că drumul era deja bugetat, făcut şi plătit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here