Primarul Devei a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru Casa Mortuară de la Bârcea Mică şi a predat constructorului amplasamentul pe care de astăzi (1 iulie 2020) se construieşte capela

Va fi o construcţie nouă, branşată la toate utilităţile, dotată cu instalaţii sanitare şi mobilier specific. Terenul va fi împrejmuit cu gard şi vor fi realizate două  porţi, una pentru accesul pietonal şi cealaltă pentru acces auto. În curtea capelei vor fi executate alei și platforme de circulație auto și pietonale. Clădirea va avea ca și capacități funcționale: Cameră funerară; Cameră oficiu; Un grup sanitar pentru persoanele cu handicap; Două grupuri sanitare, pentru femei şi bărbați. Termenul de execuție este de 6 luni de la începerea propriu-zisă a lucrărilor. Valoarea totală a investiției (servicii de proiectare și execuție lucrări) este de 609.551,180 lei cu TVA.

„În satul Bărcea Mică nu există o clădire cu această destinație care să ofere condiții decente pentru păstrarea persoanelor decedate și pentru oficierea slujbelor religioase de înhumare a acestora. Localnicii sunt nevoiți să se deplaseze pentru acest tip de serviciu aproape 10 km până la cea mai apropiată capelă mortuară. La finalul lucrărilor, locuitorii din Bârcea Mică vor avea o casă mortuară modernă care va respecta toate standardele în domeniu. Ne onorăm promisiunile!”, transmite Nicolae-Florin OANCEA, primarul Municipiului Deva.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here