Primarul Florin Oancea vrea să provoace o dezbatere publică pe tema strămutării celor ce locuiesc peste linie în fostele cocini ale unei falimentare ferme de porci. (De aici şi numele iniţial de „Porcărie”, nume care şi-a adăugat cu timpul noi şi noi înţelesuri.)  Este vorba despre aproximativ 40 de familii (în jur de 150 de oameni, majoritatea copii), care urmează să fie strămutate în locuinţe modulare
Marcel Bot

„Căutăm, împreună cu devenii, cea mai bună variantă pentru relocarea familiilor defavorizate din cartierul Grigorescu, zona ”Porcărie”. Ştiind că este un subiect sensibil pentru locuitorii municipiului Deva, doresc să găsim împreună cea mai bună soluţie pentru rezolvarea civilizată a problemei”, a anunţat public primarul Devei.

Exodul. Două variante

Desfiinţarea ghetoului de la „Porcărie” este motivată de faptul că municipalitatea intenţionează să pună în valoare zona din punct de vedere turistic, un proiecte despre care se tot vorbeşte de câţiva ani. Primăria Deva intenţionează să dezvolte acea parte a oraşului înspre Mureș ca zonă de agrement cu parc, pistă de biciclete, terenuri de sport, spaţii de servicii şi ponton la Mureş pentru ambarcaţiuni uşoare. Pentru strămutarea „Porcăriei” ar fi două variante. „În prezent, Primăria Deva deţine un teren de 1,8 hectare în zona Bejan, strada Carierei – peste vale. Aceasta este o variantă pentru relocare. A doua variantă identificată este pe strada Depozitelor, în imediata vecinătate a viitoarei baze de transport local, însă Primăria va trebui să cumpere acel teren. Nu putem face abstracţie de existenţa acestei categorii sociale în Deva. Nu putem întoarce capul în altă parte şi să ne prefacem că această problemă nu există. Ea există şi trebuie să o rezolvăm în mod civilizat. Cu toţii ne dorim un oraş curat şi sigur. A-i lăsa pe aceşti oameni fără niciun adăpost nu va contribui la liniştea şi siguranţa devenilor”, este mesajul primarului Florin Oancea care va iniţia o dezbatere publică pe acest subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here