Actuala administraţie judeţeană (cea mai jalnică guvernare locală de după 89) a cheltuit 90.600 lei (aproape 20.000 de euro) pentru a scoate 1.500 de broşuri de prezentare a judeţului. Banii au fost atribuiţi direct către editorul unui ziar on-line cu zece zile înainte de startul campaniei electorale
Marcel Bot

Nu ştim ce ar putea să prezinte şefii Judeţenei PSD celor 1.500 de norocoşi care vor intra în posesia albumelor de prezentare. Drumurile ciuruite de gropi sunt arhicunoscute, nu mai miră pe nimeni. Spitalele căpuşate de firma „de bucătărie” din Şoimuş? Se ştie şi asta! Monumentul UNESCO în care un om a murit lovit de fulger pentru că nu a existat un refugiu în care să se adăpostească la vreme de furtună? Tragedia a fost îngropată ca atâtea altele… Lista exemplelor de proastă guvernare pentru un album de colecţie e foarte lungă. Acum, se pune întrebarea: Este suma de 90.600 lei o formă mascată de campanie electorală făcută de PSD pe banii judeţului Hunedoara? Deocamdată întrebarea a rămas fără răspuns. Iniţial, nici preşedintele Consiliului Judeţean – Mircea Bobora, nici administratorul public Costel Avram nu au răspuns apelurilor noastre. Într-un final, am reuşit totuşi să luăm legătura cu preşedintele Mircea Bobora care ne-a spus că genul acesta de tipăritură se face la fiecare sfârşit de mandat şi că va verifica toate detaliile legate de achiziţie. Şeful administraţiei judeţene a evitat să comenteze faptul că atribuirea s-a făcut către editorul unui ziar „prietenos” cu PSD şi că albumul poate fi interpretat ca o formă mascată de campanie electorală a pesediştilor pe banii administraţiei judeţene.

Afacerea „Albumul”

Consiliul Judeţean Hunedoara (CJH) a achiziţionat prin cumpărare directă (cu „dedicaţie”), în data de 18 august 2020, o broşură numită „Album prezentare judeţ Hunedoara” pentru care a plătit suma de 18.740,69 euro firmei Gold Comunication SRL, firmă care editează ziarul on-line „Hunedoara Libera”. Detaliile tranzacţiei le puteţi vedea în anunţul publicat pe SEAP şi în imaginile de mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here