Mircea Bobora
Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora, conduce delegaţia care a plecat în „tradiţionala” vizită anuală în China, deplasare ce se desfăşoară pe perioada 6-13 ianuarie. În vara anului trecut, la anterioara „excursie” oficială, Bobora a ratat plecarea pe motiv că a fost însărcinat de PSD să se ocupe de alegerea primarilor din Lupeni şi Sălaşu de Sus. Scopul deplasării din 2018? Fix ca anul trecut: recoltarea de „know how” (cunoştinţe) în materie de învăţământ, sănătate şi infrastructură rutieră.

Din delegaţia preşedintelui Bobora fac parte: Maria Ștefănie, şefa Inspectoratului Şcolar Hunedoara, Alina Sîrbu, director al Liceului de Arte ”Sigismund Toduță” Deva și adjuncta acesteia, profesoara Adela Mateș. De echipă s-a lipit şi prefectul Fabius Tiberiu Kiszely.

Clasicul: „Stradă, şcoală şi spital”

„Deplasarea, realizată la iniţiativa părţii chineze, are scopul de a facilita strategia de dezvoltare ”O Centură și Un Drum” și de a întări cooperarea și schimburile dintre China și țările Central și Est Europene, precum și pentru a promova strânsa cooperare dintre regiunea Ningbo și județul Hunedoara. Programul delegației hunedorene cuprinde, printre altele: o vizită la Școala de Afaceri Externe din Ningbo, discuții cu conducerea școlii și reprezentanții orașului, o întâlnire cu viceguvernatorul Provinciei ZHEJIANG în cadrul căreia se va discuta despre dezvoltarea unei secții de medicină tradițională chineză în cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva, despre asigurarea condițiilor necesare pentru ca investitorii chinezi să investească în județul Hunedoara, despre stimularea turismului și a schimburilor în domeniul turismului între cele două regiuni. În cadrul deplasării mai este programată o vizită la Fabrica JILI de Autoturisme Made in China și o vizită în orașul Shanghai”, se arată în comunicatul administraţiei judeţene.

Plimbă „know how” într-o veselie

Potrivit notei informative, Consiliul Judeţean Hunedoara e interesat de un „transfer de know-how în domeniul medicinii tradiţionale chineze, posibilitatea dezvoltării schimburilor de tineri între Hunedoara și China în sfera educației”. Anul trecut, preşedintele Mircea Bobora justifica deplasarea în China tot pe bază de know how, însă mai cu seamă în drumuri „care constituie într-adevăr un fenomen în China” plus „implicarea Chinei în mult discutatele până acum, rămase la nivelul de discuție, a modernizării Liceului de Arte”. Vizita de anul trecut a costat cam 123.000 lei.

Marcel Bot

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here