În anul 2016 PSD a preluat CJ Hunedoara. Moștenirea liberală în domeniul turismului a însemnat patru premii la Gala Turismul Românecsc , acordate în toamna anului 2016, județul Hunedoara fiind cel mai premiat județ, alături de Constanța. Numai un om ignorant sau neinformat ar putea atribui celor câteva luni de guvernare roșie succesul înregistrat de județul Hunedoara în noiembrie 2016! Unde se află acum turismul județului Hunedoara, după patru ani de conducere pesedistă?

Știm cu toții că turismul este unul dintre cele mai afectate sectoare economice de către pandemie, drept pentru care ne vom raporta la finele anului 2019, când pandemia nu exsita și turismul duduia în România, în anul de referință fiind înregistrate maxime istorice în domeniu.

Județul Hunedoara nu se înscrie pe trendul acesdent din 2019. Astfel, cu un număr de 193.001 turiști sosiți în județ în anul 2019, județul Hunedoara ocupă un umilitor ultim loc în Regiunea Vest și un la fel de umilitor penultim loc în competiția cu județele învecinate, reușind să depășească doar județul Gorj.

Iată clasamentul numărului de turiști sosiți în județe în anul 2019:

SIBIU 572.817
BIHOR 540.398
VÂLCEA 420.843
TIMIȘ 396.090
CARAŞ-SEVERIN 243.094
ARAD 234.885
ALBA 197.095
HUNEDOARA 193.001
GORJ 108.085

 

La nivel național, județul Hunedoara s-a clasat pe locul 21 în anul 2019!

Ca să rezumăm, județul Hunedoara, al doilea județ ca și potențial turistic din țară, după județul Constanța, recunoscut ca atare și prin premiile din 2016, la finele anului 2019 se află pe locul 21 la nivel national, pe penultimul loc relativ la județele învecinate și pe ultimul loc în Regiunea Vest. Nu trebuie să fii mare specialist în turism ca să te întrebi cum județe mult mai slabe la potențialul turistic, precum toate cele din fața noastră reușesc și noi, nu? Poate ne explică CJ Hunedoara!

Răspunsul este simplu. În ultimii patru ani, pentru PSD Hunedoara turismul nu a contat niciodată, fiind o simplă anexă a unei agenții de dezvoltare, ADEH pe numele său!

Un județ care are un asemenea potențial turistic să obțină așa rezultate catastrofale într-un an benefic pentru turism la nivel național, este dovada clară că orice bogație dată pe mâna incompetenților se duce pe apa sâmbetei. Județul Hunedoara are șansa de a-și reașeza dezvoltarea economică pe exploatarea imensului său potențial turistic! Doar că pentru asta, județul trebuie condus de oameni competenți! Cum la PSD e criză mare de așa ceva, alternativa este la alegerea dumneavoastră!

drd. Lucian Stanciu

* datele prezentate sunt disponibile pe site-ul Institului Național de Statistică al României

 

1 COMENTARIU

  1. Situatia era EXACT aceeasi in 2016. Tot locul 21, tot penultimii in vestul tarii, tot pe un trend descendent fata de anul precedent (contrar tendintei generale de crestere). Asa ca „glorioasa” mostenire liberala din 2016 e doar o manipulare, pe tiparul arhicunoscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here