Consiliul Judeţean Hunedoara (CJH) multiplică şi reînnoieşte contractele cu firmele de drumuri, cunoscute popular ca „firme de casă” s-au „parteneri”, în funcţie de statutul politicianului care le etichetează, respectiv din opoziţie sau de la butoane
Marcel Bot

Administraţia judeţeană a început procesul de achiziţie pentru lucrări de întreţinere la drumurile judeţene, în contractele multianuale aferente perioadei 2020-2023.

„Fiindcă iarna nu-i ca vara”

Actuala echipă de la şefia judeţului a spart contractele în mai multe bucăţi, după tipul lucrărilor şi zona de acţiune. Astfel, faţă de perioada 2016-2019, în acest an vor fi două (fusese una) proceduri de achiziţie care se vor concretiza în încheierea a două acorduri-cadru: unul pentru întreţinerea curentă pe timp de vară, altul pentru întreţinerea curentă pe timp de iarnă. De asemenea, acordul de vară va fi spart în două loturi: unul pentru turnătorii de asfalt, altul pentru lucrări de întreţinere şi curăţenie la şanţuri, rigole, acostament, vegetaţie, etc.

Încă o bucăţică şi la zona de acţiune

Din acest an vor fi şase zone (în loc de cinci) prin separarea Ţării Haţegului de Hunedoara – Ţinutul Pădurenilor. Celelalte patru zone sunt: Deva, Orşăştie, Brad şi Valea Jiului. „În cel mai scurt timp, aparatul de specialitate din cadrul CJ Hunedoara va încărca în Sistemului informatic colaborativ pentru mediu performant de desfăşurare al achiziţiilor publice (SICAP) documentaţia necesară pentru procedura de achiziţie a lucrărilor de întreţinere curentă pe timp de iarnă, documentaţiile aferente lucrărilor de întreţinere pe timp de vară fiind în lucru”, informează biroul de presă al CJH.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here