Declaraţia (insultătoare) a fost făcută de Laurenţiu Nistor într-o conferinţă de presă ţinută la Petroşani. Şeful PSD Hunedoara spune că în 2016 a fost obligat să candideze la Consiliul Judeţean pentru că l-a trimis Dragnea la „batalion disciplinar”.  Or, legea defineşte batalionul disciplinar ca fiind locul în care se execută „pedepsele privative de libertate până la 2 ani”.

Cu alte cuvinte, pentru candidatul PSD la şefia judeţului, Hunedoara este un fel de puşcărie iar hunedorenii sunt nişte infractori.

Dispreţuitor şi din vorbe şi cu fapta

Declaraţia a fost făcută în seara zilei de 6 februarie 2016, într-o conferinţă de presă ţinută la sediul PSD Petroşani, 6 februarie, atunci când Laurenţiu Nistor şi Costel Avram au „deschis plicul” cu sondajul de opinie pentru Petroşani ca să anunţe candidatul la municipiu.

Vorbele lui Nistor arată ce crede el cu adevărat despre Hunedoara şi despre hunedoreni. Dispreţul cu care se referă la judeţul pe care ar vrea să-l conducă e descalificant. Dar Nistor Laurenţiu a dovedit şi prin fapte că nu dă o ceapă degerată pe hunedorenii care l-au ales preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara în 2016. Atunci a câştigat pe vorbe şi promisiuni, după care s-a întors la Lumea Bună, în Parlament, eliberându-se înainte de termen din „batalionul disciplinar” la care l-a condamnat Liviu Dragnea.  „În 2016 cred că m-a trimis la batalion disciplinar Dragnea, și nu regret. Mi-a spus foarte clar: te duci, dacă câştigi judeţul vii în toamnă înapoi. Dacă nu câştigi judeţul, nu te mai întorci în Parlament. Şi atunci, eu i-am spus: Liviu, vin, mă duc, dar şi când vin înapoi călări pe cai mari o să am pretenţia pentru judeţul Hunedoara să îmi dai ce îţi cer. Cred că a vrut să câştigăm în judeţul Hunedoara”, îşi mărturisea deputatul Nistor strategia din campania trecută.

După ce a câştigat judeţul, Nistor Laurenţiu a mai stat şase luni la „batalionul disciplinar” – HUNEDOARA, timp în care a „conectat” clientela de partid la resursele judeţului, şi s-a întors deputat la Înalta Societate. Schema a funcţionat perfect. Nu-i de mirare că Nistor o încearcă din nou, chiar şi fără Dragnea, absent din poveste pe motiv de puşcărie.

Cel puţin trei domenii fundamentale pentru viaţa hunedorenilor au fost compromise pentru tot mandatul de administraţia Nistor. Este vorba despre spitale, gestionarea deşeurilor şi despre drumurile judeţene. La spitale a „mufat” o căpuşă din Şoimuş, afacerea cu deponeul ecologic a umplut judeţul de gunoaie şi de mizerie, iar la drumuri l-a pus pe Costel Avram să se ocupe de învârteli.

Marcel Bot
Carmen Cosman-Preda

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here