Locatarii celor două blocuri de locuințe sociale de pe strada Pictor Nicolae Grigorescu din Deva s-au mutat la casă nouă, înainte de Paști aşa cum a promis primarul Florin Oancea. Este vorba despre 72 de familii, din care 60 au primit cheile de la garsoniere a câte 38 de metri pătraţi suprafaţă locuită și de 12 familii care vor locui în apartamente cu două camere, având suprafaţa de 57 metri pătraţi fiecare

La înmânarea cheilor, primarul Florin Oancea a avut eleganţa de aduce mulţumiri şi celor de dinaintea sa, care au pus umărul la realizarea investiţiei. „Promisiunea pe care le-am făcut-o că, până de Paști, vom reuși să le dăm cheile apartamentelor, a fost îndeplinită. Pentru această reușită le mulțumesc colegilor din Primărie, din serviciile de specialitate care au avut în grijă acest obiectiv, precum și primarilor din mandatele anterioare, care au făcut acest lucru posibil. Nu aceleași mulțumiri, din păcate, pentru ENEL, care a întârziat cu trei luni acest moment – și tot nu a instalat contoarele individuale, dar am găsit o soluție provizorie pentru plata energiei electrice (respectiv plata paușal), cu care locatarii au fost de acord și astfel am rezolvat problema. Acum suntem la faza de avizare cu alte două blocuri de locuințe sociale, alăturate celor date în folosință”, declară primarul Florin Oancea care spune că lucrările la viitoarele blocuri sunt preconizate să înceapă în luna iulie a acestui an.

Locuinţe predate „la cheie”

Lucrările au început în martie 2016, blocurile sunt construite pe structură metalică (stâlpi și grinzi metalice), cu închideri exterioare din panouri tip „sandwich”, acoperiș cu învelitoare metalică și tâmplărie exterioară din PVC, cu geam termopan. Beneficiază de amenajări interioare şi exterioare – iluminat, alei pietonale și carosabile, spațiu de joacă pentru copii și zone verzi. Imobile au un regim de înălțime P+3E și beneficiază de spații comune, atât la parter, cât și la etaj (balcoane tip lojă, holuri și casa scării, spații pentru contoarele electrice, centrală termică, depozitat biciclete), precum și de instalații pentru interfon, TV, telefon, antenă și Internet.

Marcel Bot

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here