Dan Stoian, administratorul public al judeţului Hunedoara, renunţă la post. Mai degrabă a fost „împins” de Laurenţiu Nistor (şeful PSD) să facă acest gest, chiar dacă Stoian n-a spus-o răspicat. Despărţirea survine într-un moment în care judeţul a rămas şi fără secretar. În plus, doi dintre cei trei şefi aleşi ai Consiliului Judeţean (preşedintele Mircea Bobora şi vicele Sorin Vasilescu) îşi joacă, periodic, capriciul demisiei. Postul de administrator public va fi scos la concurs. Favorit pare să fie Costel Avram, politicianul care şi-a dovedit abilitatea de slugă a puterii, indiferent de culoarea politică a celor de la „ciolanul”
Marcel Bot

Dan Stoian, administratorul public al judeţului Hunedoara, a denunţat contractul său cu Consiliul Judeţean Hunedoara. Va pleca de pe post începând cu data de 10 iulie, dar anunţul l-a făcut în finalul şedinţei ordinare de vineri, 29 iunie 2018. Preşedintele Mircea Bobora a fost de acord cu despărţirea de Stoian şi a anunţat că va scoate postul la concurs.

Costel Avram, fată-n casă (şi) la PSD

Dan Stoian este administrator public al judeţului Hunedoara din noiembrie 2011. „Eu am luat decizia să denunţ acest contract, începând cu data de 10 iulie, şi să închei colaborarea mea cu Consiliul Judeţean. E o colaborare care s-a întins pe aproape şapte ani. Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine în această perioadă. Decizia este luată. Documentul se află pe masa preşedintelui şi aştept să încheiem de comun acord, prin acordul părţilor, acest contract”, a Dan Stoian. Administratorul public şi-a  lăsat un răgaz de câteva zile pentru a finaliza câteva acte administrative în care este implicat. Stoian nu a vrut să comenteze decizia, dar avea o atitudine resemnată, lăsând să se înţeleagă că a fost „împins” să facă acest gest. În cercurile politice se discută că Laurenţiu Nistor, şeful PSD Hunedoara, ar fi cerut insistent preşedintelui Mircea Bobora să se „descotorosească” de Dan Stoian. Nistor l-ar vrea pe Costel Avram, actualul director Apa Serv Valea Jiului, un politician extrem de elastic care a servit, trompetă a puterii, în aproape toate războaiele politice din judeţul Hunedoara.

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara a fost pe post de spectator la plecarea administratorului public, chiar dacă Mircea Bobora şi Dan Stoian sunt legaţi de o îndelungă colegialitate. „Nu au fost neînţelegeri. E dorinţa lui şi vă rog mult să îl întrebaţi pe el pentru detalii. Eu nu am avut discuţii (cu Dan Stoian, n.red.), decât că sunt de acord cu despărţirea asta”, a declarat Bobora.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here