Asta reiese chiar din informaţiile oferite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara unui ziar la care instituţia plăteşte periodic diferite servicii. Mai mult, şefii DSP Hunedoara denaturează voit adevărul pretinzând că dosarul penal (întocmit la sesizarea dumnealor) ar fi în curs de soluţionare la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba, deşi instituţia a fost înştiinţată de casarea cauzei încă din primăvară
Marcel Bot

În urmă cu câteva zile, DSP Hunedoara ne-a trimis un drept la replică „pentru corecta şi completa informare a opiniei publice”. Este vorba despre aceeaşi instituţie care a refuzat să ne răspundă clar, onest şi decent la întrebări, trimiţându-ne la Ministerul Sănătăţii să ne spună motivul pentru care DSP Hunedoara nu respectă o decizie a ministerului.

Două luni fără avize, pe şest

Reluăm pe scurt subiectul. Ministerul Sănătăţii a suspendat calitatea DSP Hunedoara de formator pentru cursurile de igienă, începând cu data de 1 august 2019, până la soluţionarea unor contestaţii. Dovezile noastre – pe care le puteţi vedea în faximil – arată că Direcţia a ignorat decizia Ministerului, organizând cursuri pe şest, cum prezentam şi în ediţia din 30 septembrie.

Anterior acestei date, am încercat să clarificăm situaţia solicitând DSP Hunedoara lămuriri pe care nu le-am primit. A doua zi după publicarea materialului nostru, şefa Direcţiei a fost mult mai generoasă în explicaţii, date unui ziar „prietenos” (cum spuneam, acolo unde instituţia plăteşte periodic diferite servicii de presă). În acel articol se arată că suspendarea a fost ridicată „prin adresa cu nr. SP8855” (probabil de la Cabinetul Ministrului) în 27 septembrie 2019. Pe cale de consecinţă, între 1 august şi 27 septembrie, DSP Hunedoara a ţinut cursurile pe şest, nelegal, fără avize. Nu mai insistăm, de aici e treaba altora. Vom mai spune doar că speţa este în atenţia Consiliului Concurenţei pe motiv că Direcţia ar deţine dublă calitate: de formator şi de unic examinator al celor care urmează cursurile.

Umbrela politică nu rămâne deschisă pe veci

Probabil aţi citit pe undeva despre tehnica de linşaj practicată în special de bolşevici. (Aparatul represiv face o plângere penală, după care acuzatul este desfiinţat profesional şi uman, înainte ca o instanţă să se pronunţe.) Lucrurile nu sunt departe de acele vremuri la DSP Hunedoara. Şefii instituţiei au depus plângeri penale şi au întreţinut public ideea că cei reclamaţi s-ar afla în ancheta procurorilor („dosarul penal fiind în curs de soluţionare la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia”, citat din declaraţiile făcute la ziarul „prietenos”). Procurorul Curţii a închis cauza cu ordonanţă de clasare, încă din aprilie 2019, pe motiv că faptele nu pot fi probate mai presus de orice dubiu. DSP Hunedoara a primit această informaţie şi era în cunoştinţă de cauză când şi-a lansat „alegaţiile” în ziarul „prietenos”. Tot ce a rămas din acuzaţiile făcute (multe la număr) este în cercetare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva şi e vorba de un medic, lector la cursurile de igienă, acuzat că şi-ar fi folosit funcţia (era angajat al Direcţiei) pentru a favoriza persoane, suspectat că i-ar fi trecut la examen pe cei pe care i-a instruit. Păi, nu asta face şi DSP Hunedoara acum? Nu la asta lucrează Consiliul Concurenţei?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here