Foto: adevarul.ro
Mizerabila maculatură a propagandei PSD cu „Adrian David – interlop” îmi aduce aminte de o poveste asemănătoare în care a fost implicat, urât şi nejustificat, Nicu Covaci – legendarul lider al formaţiei PHOENIX.

Se întâmpla pe la sfârşitul anului 2015 şi povestea a plecat tot de la Asociaţia condusă de „civicul” Marian Mititelu care, folosindu-se incorect de numele lui Nicu Covaci, a cerut şi a primit bani ca să realizeze un imn. Asociaţia Civică Solidaritatea Hunedoara, prin preşedintele Mititelu, şi Primăria Hunedoara, prin semnătura primarului Viorel Arion, au încheiat contractul de finanţare pentru realizarea unui Imn al Castelului Corvinilor, imn pe care trebuia să-l scrie Nicu Covaci, potrivit unui contract despre care artistul nu avea ştiinţă. Oficial, la solicitarea noastră, Formaţia PHOENIX a ripostat: „Având în vedere că între Nicu Covaci şi ONG-ul respectiv nu exista un astfel de contract, şi nici măcar o negociere clară în ceea ce priveşte toate aceste condiţii, am decis că nu putem ratifica în nici un mod înţelegerea între ONG şi Primărie, iar imnul nu poate fi realizat. Din punctul nostru de vedere, actul încheiat nici nu obligă şi nici nu profită în vreun fel lui Nicu Covaci. În mod normal, ar fi trebuit ca ONG-ul să stabilească detaliile colaborării cu artistul, înainte de a solicita autorităţilor locale sprijin material pentru asta.”

Acum vă întreb pe voi fabricanţii de fake-uri (ştiri false): Cu ce a greşit liderul Formaţiei PHOENIX de a fost târât în mizeria asta? Cine şi-ar permite să-l suspecteze de învârteli cu fonduri publice pe baza acelui contract încheiat de Mititelu?

Şi revin la cealaltă mizerie ordinară cu „Adrian David – Interlop”. Orice om care a ţinut măcar o singură dată în mână un rechizitoriu ştie că, pe parcursul cercetării penale, apar în dosar foarte multe nume, însă doar o mică parte dintre numiţi sunt trimişi sau condamnaţi în instanţă. O discuţie interceptată nu poate dovedi mai presus de orice dubiu că au fost săvârşite fapte de natură penală. Or, Adrian Nicolae David nu a fost trimis în judecată deoarece nici măcar procurorul nu a avut „suspiciuni rezonabile”, darămite probe certe.

Să vii cu o poveste de acum 17 ani, cum că în studenţie Adrian David ar fi stat de vorbă cu un interlop e caraghios chiar şi pentru propaganda securistă a politrucilor PSD. Dacă asta e tot ce aveţi despre Adrian Nicolae David, înseamnă că nu aveţi NIMIC.

Pentru aceste motive subscriu în totalitate la cele spuse de comisarul Traian Berbeceanu: „Este atât de rudimentar construită manevra securistoidă, încât este evidentă pentru orice om de bun simț, pentru orice persoană cu o minimă educație, așadar, pentru orice ne-pesedist. Până la urmă, o astfel de „știre” se adresează doar electoratului talibanizat al PSD-ului, singurul care ar putea să înghită pe nemestecate și negândite asemenea aberații. Și asta o susține cel care, în urmă cu 16-17 ani de zile, a fost ofițer de caz în dosarul la care se face referire, cel care a inițiat activitățile investigative cu privire la acel grup infracțional, cel care cunoaște în cel mai mic amănunt mijloacele și tehnicile investigative folosite, participația și vinovăția fiecărei persoane cercetate. Adică eu. Vă spun și că sunt mândru cu un asemenea coleg de partid, cu un astfel de candidat, prețuiesc tare mult prietenia lui Adrian! Educația de excepție și nivelul superior de pregătire, bunul simț, modestia și caracteru-i deosebit nu-i permit lui Adrian să reacționeze pe măsură.

– Adrian, îți doresc succes, știu că împreună vom câștiga și alegerile care bat la ușă, și cele care vor urma! Știu că impreună vom scăpa județul de subdezvoltare și săracie, de hoție, de minciună și demagogie, de pesede! Continuă-ţi drumul, cu determinare, hotărâre și demnitate. De scârbe și ticăloși ne vom ocupa noi, ăștia obișnuiți cu astfel de specimene…” (Traian Berbeceanu, pe contul personal de facebook, la data de 15 septembrie 2020).

Marcel Bot

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here