Familia paznicului care a murit lovit de fulger în incinta monumentului UNESCO deschide proces împotriva şefilor administraţiei judeţene pe care îi consideră autorii morali ai morţii lui Milu Peter. Sora victimei a fost revoltată de atitudinea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Sorin Vasilescu, care ar fi spus în ziua tragediei că mortul e de vină fiindcă s-a băgat sub cel mai mare copac. „Să ne spună el oare unde s-ar fi putut băga, pentru că refugiu nu avea niciunde. Eu cred că fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”, spune Irina Peter, sora mai mică a fostului paznic
Marcel Bot

Poliţia cercetează tragedia de la Sarmizegetusa Regia din 8 august 2019, când paznicul Milu Peter a fost ucis de fulger şi alţi doi turişti au suferit vătămări corporale. Dosarul este coordonat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăştie, iar faptele cercetate sunt: ucidere din culpă, nerespectarea normelor de siguranţă şi securitate în muncă (anchetă la care lucrează şi ITM Hunedoara), precum şi vătămare corporală – în cazul celor doi turişti.

„Ne e frică să ne uităm spre cer”

Milu Peter avea 47 de ani. A fost dus pe ultimul drum de rude, prieteni şi de foştii săi colegi de muncă. Şefii de la judeţ n-au considerat de cuviinţă să trimită o floare ori să pună o lumânare la căpătâiul celui care s-a stins violent şi mult prea devreme. „Este inadmisibil ca în cazul unui accident de muncă să fim trataţi cum am fost trataţi. Nu am primit niciun fel de sprijin moral sau material din partea Consiliului Judeţean sau al firmei de pază la care fratele nostru a muncit. Considerăm o lipsă de respect din partea vicepreşedintelui Vasilescu, care a spus, în gura mare, de faţă cu alţi trei colegi de-ai fratelui, că fratele este de vină pentru că s-a băgat sub cel mai mare copac. Şi noi îl întrebăm: oare unde s-ar fi putut băga să se refugieze de furtuna aceea mare care venea? Să ne spună el, pentru că refugiu nu avea niciunde. Anul trecut a fost construit un refugiu şi dărâmat după două zile. Spuneau că o să fie înlocuit cu altul, dar nici în zi de astăzi nu a fost construit alt refugiu. Ştim acest lucru de la colegii fratelui nostru, care plângeau lângă sicriu spunând: nu vă lăsaţi, nouă ne este frică să ne uităm spre cer, nu avem un acoperiş. Domnul Vasilescu cum a putut spune aşa ceva în ziua tragediei – a pus vina pe mort”, ne-a mărturisit Irina Peter, sora mai mică a fostului paznic.Familia victimei este decisă să-şi caute dreptatea „până-n pânzele albe”.  Aşteaptă finalul anchetelor oficiale, după care se vor adresa instanţei. „Eu cred că fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”, mai spune Irina. Am încercat să-i oferim şi vicepreşedintelui Sorin Vasilescu posibilitatea de a-şi spune părerea, însă acesta a decis să respingă apelul nostru.

1 COMENTARIU

 1. Buna ziua,
  Am fost martor la acest eveniment nefericit.
  Nu stiu daca si cum as putea ajuta; am si un scurt video care include traznetul fatal.
  Raspunsul echipelor de urgenta / medicale – a fost de necrezut pentru mine – adica inexistent.
  Eu cred ca este nevoie de minimum de aparatura de prim ajutor si educatie, pentru un muzeu atat de important pentru Romania si intreaga lume.
  Poate puteti publica un email sau telefon in cazul in care Doamna Irina Peter are nevoie de ajutorul meu.
  Numele si emailul listate in acest comentariu nu exista deoarece as dori sa raman anonim deocamdata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here