Să nu ne pierdem în amănunte de decor.

PSD are la Deva doi candidați: Ovidiu Moș și Paula Corbu, fiica lui Mircia Muntean și pupila Gabrielei Firea.

Scopul fetei: să rupă din voturile PNL pentru ca Moș-PSD să ajungă primar.

Răsplata pentru ea: un loc pe lista de deputați a PSD, la Bucureşti.

Răsplata pentru tatăl ei, Mircia: bani cu care să poată plăti datoria de peste 330.000 de dolari la care îl obligă condamnarea penală pentru abuz în serviciu (dosarul Shell).

Aşadar, ordinul este: TOTUL PENTRU PSD! Pentru că, altfel, toţi cei din familia Muntean ajung muritori de foame. Inclusiv fata Paula, dacă Gabriela Firea nu mai prinde un mandat de primar general, ceea ce e foarte posibil. Deci alertă maximă!

O mișcare perversă a PSD se află în plină desfășurare la Deva

Viceprimarul Ovidiu Moș este candidatul oficial al PSD la funcția de primar al municipiului Deva. Este singurul care contează în lupta cu actualul primar, Nicolae-Florin Oancea. Conform sondajelor, Moș, ocupantul locului 2, se află în urma lui Oancea cu aproximativ 20%, mai precis Oancea = 35,8% iar Moș = 17,7%.

Este o luptă disperată a PSD de a cuceri reședința de județ și pesediștii recurg la toate metodele pentru a reuși. Unele de-a dreptul disperate.

Electoratul PSD la Deva este, constant, în jurul a 15-20%. Sunt votanți fideli, care din 1990 votează la fel iar numărul lor nu crește, că nu are de ce. Doar scade.

Deva nu a votat niciodată majoritar PSD. Devenii au refuzat, în 30 de ani, candidații socialiști, Deva a fost și este liberală. Și atunci, pentru a reuși să rupă voturi de la PNL, în laboratoarele PSD a fost gândită o mișcare perversă, menită să creeze emoție și să prostească lumea.

Intră în scenă ”legenda” Mircia, fost primar PNL

Nu direct, pentru că statutul său de condamnat la închisoare cu executare nu îi permite să candideze. Eliberat condiționat din Penitenciarul Bârcea în 26 decembrie 2019, Mircia s-a trezit fără bani, fără un serviciu și fără niciun viitor politic, deoarece condamnarea la închisoare îi interzice și dreptul de a alege și de a fi ales.

Liberalii l-au ajutat, încă de când era în închisoare. Viața între pușcăriași e dură și, fără protecție din exterior, riști să fii batjocurit și supus înjosirilor de tot felul (inclusiv sexuale). Toți membrii familiei sale au fost păstrați la Primăria Deva: soția, băiatul, sora etc, șase persoane în total. Total incompetenţi, dar cu meritul de a fi familia lui Mircia. Chiar și lui Mircia liberalii i-au găsit imediat după ieșirea din pușcărie un loc de muncă bine plătit la Minvest, pe un post inventat pentru el: inginer economist, fără nicio îndatorire în fișa postului.

Și atunci, de ce a mușcat Mircia mâna binefăcătorilor săi?

Nu, nu e nebun, așa cum s-au grăbit să îl catalogheze oamenii, perplecși în urma acestei decizii de neînțeles a lui Mircia.

Din cauza lăcomiei.

Mircia vrea mai mult, mult mai mult și este de un cinism inimaginabil pentru un om normal, punându-și la bătaie propriul copil, o fată de 29 de ani, cu doi copii mici, ultimul în vîrstă de 10 luni. Ce tată și-ar târî fata în mocirlă pentru bani și putere?

Ei bine, Mircia.

Fata Paula, scoasă la produs

Mircia nu a stat degeaba în puşcărie, uitându-se în tavan la păianjenul care îşi ţese pânza. Nu. Păianjenul s-a uitat la el cum îşi ţese plasa, întins pe ţambal, plasă în care au căzut toţi fraierii care l-au ajutat.

Odată ieşit de la răcoare, Mircia începe să umble şi să-şi pună în aplicare planul. Discută cu toată lumea, negociază cu toată lumea, adulmecă. Scoate de la naftalină blana ursului de odinioară, acum cam scorojită şi roasă de molii, şi o întinde la soare.

Ce poate cere?

Pentru el, pe persoană fizică, nu mare lucru. Un loc de muncă. I se dă pe loc, că Mircia e Mircia, nu-i aşa, merită. Familia e aranjată, toţi lucrează în Primărie, în afară de fata Paula, care a făcut un mariaj bun la Bucureşti. Fata duce un trai fără griji, căci soţul încasează bani cu lopata, fiind, de-a lungul timpului, la conducerea diverselor companii municipale ale vecinei Firea. Deocamdată, pentru că dacă Gabriela Firea nu mai pune mâna pe un nou mandat, adio bani! Lucru care se poate întâmpla peste o lună. Aşa că a venit rândul fetei să pună la adăpost financiar familia, cu sprijinul tatălui.

Fata este chemată de urgenţă de la Bucureşti la Deva şi în luna iulie îşi face buletin de Deva.

Mircia cere un loc eligibil pe listele de deputaţi pentru fată. Oferă în schimb susţinere la alegerile locale şi e dispus să îmbrace iarăşi blana aia de urs şi să bată străzile Devei, prin Micro 15 şi Grigorescu. Dar vrea garanţii.

Cui îşi oferă Mircia serviciile? Cui dă mai mult. PNL sau PSD.

Refuzat de PNL, folosit de PSD

Cererea lui Mircia, un loc eligibil pe listele de deputaţi ale PNL Bucureşti pentru fata Paula, a ajuns la urechile lui Ludovic Orban. Surse din interior spun că, la auzul cererii, preşedintele PNL s-a lăsat pe spate, pe spătarul scaunului, şi a râs 5 minute fără să se repete! Nimic de comentat în plus.

Ofuscat, Mircia trece la planul B şi se duce la PSD. Până la urmă, foştii colegi nu l-au uitat, căci Mircia a fost deputat PSD. De la Bucureşti l-au trimis la judeţ, să discute cu Laurenţiu Nistor.

Nistor are nevoie ca de aer de foşti liberali care să-i fie iepuraşi şi să rupă din voturile pentru PNL. Aşa că Mircia fu bine primit.

Iniţial, cei doi decid ca fata să candideze la Consiliul Judeţean, că acolo îl arde buza pe Nistor să rupă de la liberali.

Zis şi făcut, fata Paula îşi anunţă candidatura la preşedinţia Consiliului Judeţean.

După care, scandal! Locul de iepuraş în beneficiul PSD era deja ocupat, de un personaj politic vechi, fost preşedinte PNL şi preşedinte de CJ, deci cunoscut în judeţ, şi care şi-a simţit ameninţată poziţia stabilită anterior. Vorba-i vorbă, Laurenţiu, ce facem aici?

Aşa că, la loc comanda! În mai puţin de o săptămână, fata anunţă că „s-a răzgândit”, nu mai vrea la judeţ, vrea la Deva, căci moştenirea ei genetică, pe linie paternă, o recomandă ca primăriţă la Deva.

Aşa că, în aplauzele şi like-urile postacilor PSD, fata Paula îşi începe odiseea electorală.

Are şi un target: nu să ajungă primăriţă, că nu e chiar dusă cu capul, ci să rupă cel puţin 2.000 de voturi de la Oancea – PNL.

Scenariul, însă, este atât de absurd şi de ridicol, încât fata Paula s-ar putea să rupă voturi doar de la cei mai slabi de minte, a căror judecată nu poate procesa mai mult decât telenovele ori Vulpiţa & Viorel, adică exact electoratul PSD.

Caz în care balerinele care au însăilat această poveste se vor împiedica în propriile şireturi.

În concluzie: candidatura fetei Paula este o jignire la adresa inteligenţei devenilor.

Un scenariu ieftin al PSD.

Iar pentru PNL este o lecţie de ţinut minte: dacă nu te abaţi niciodată de la susţinerea adevăratelor valori morale şi a oamenilor integri, nu va trebui să lupţi mai târziu cu monştrii pe care tu însuţi i-ai creat.

Marcel Bot

Cine este soţul fetei Paula

Newsweek (28.12.2019): Vecinul cuplului de edili Firea – Pandele din Voluntari, Adrian Corbu, este ginerele lui Mircia Muntean, fostul primar liberal al orașului Deva. În anul 2017, primarul Gabriela Firea l-a recuperat pe Adrian Corbu, pe care l-a numit director general și membru în Consiliul de Administrație (CA) al Companiei Municipale de Iluminat Public, dar și membru în CA al Companiei Municipale Medicală București SA.

De numele lui Adrian Corbu este legată controversata afacere cu iluminatul festiv al Bucureștiului. Pe 20 decembrie 2018, compania condusă de Corbu a atribuit un contract de 6,1 milioane lei pentru livrarea produselor de iluminat festiv cu tehnologie LED. Contractul a fost atribuit, întâmplător sau nu, companiei MK Ilumination SRL din Deva, orașul de sufletul al socrului său. Contractul a fost contrasemnat de Dan Manolache, directorul Direcției Achiziții.

Întâmplător sau nu, soția lui Adrian Corbu și fiica lui Mircia Muntean, Paula, continuă să își laude soțul pe Facebook pentru contractul semnat cu firma din Deva. Cu două luni înainte de atribuirea contractului de la București, firma MK Ilumination a fost contractată și de Primăria orașului Voluntari, controlată de Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea.

Recent, Gabriela Firea a decis ca Adrian Corbu să fie mutat de la Iluminat Public la șefia Companiei Municipale de Consolidări. Unde salariile sunt uriaşe.

https://newsweek.ro/investigatii/nasa-lui-firea-4400-de-euro-lunar-de-la-pmb?fbclid=IwAR3XCj_kGYWAYIqNA5P9qylF4nBX31o5ZCA_cQs_Iyc4gN0IiruBlzqNGZQ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here