Răspund cu întârziere sau, când totuşi o fac la timp, livrează minciuni consilierilor locali. Nu e vorba de un scurtcircuit de comunicare pentru că aleşii locali sar peste Birul de presă şi-şi iau informaţiile direct de la sursă, adică de la compartimentele de specialitate. Acuzaţiile aparţin consilierilor locali ALDE Deva, care au răbufnit într-o conferinţă de presă. Declaraţiile au fost susţinute cu înscrisuri care confirmă acuzaţiile. Lefegii Primăriei îl fac din vorbe pe primar şi se poartă ca nişte stăpâni ai proprietăţii publice, mai spun aleşii ALDE care până acum au susţinut toate proiectele primarului Florin Oancea. Cu alte cuvinte, nici măcar nu putem suspecta o bălăcăreală politică, altminteri destul de vie în dezbaterile Consiliului Local Deva
Marcel Bot

Consilierii locali ALDE Deva susţin că o parte dintre angajaţii primăriei răspund cu încetinitorul la solicitări, după 6-7 luni şi chiar mai mult, sau transmit informaţii mincinoase, fapt ce le aduce prejudiciu în relaţia cu cetăţenii care le cer ajutorul. Ulterior, preşedintele Emanuel Clej a „îndulcit” declaraţiile, susţinând că situaţia din Primăria Deva poate fi îmbunătăţită.

Făcuţi din vorbe de conţopişti 

Declaraţiile au fost făcute într-o conferinţă de presă susţinută la sediul ALDE Deva. Nicu Sav şi Virginia Lucaciu, consilieri locali ALDE, ţin audienţe la Primărie şi la sediul partidului. Ei susţin că o bună parte din problemele cetăţenilor ajung să fie tratate cu dispreţ de unii funcţionarii Primăriei Deva. „Am solicitat unui compartiment din primărie să achiziţioneze nişte coşuri de gunoi să le punem acolo unde solicită cetăţenii. Chestia asta a durat trei luni, până l-am luat pe directorul tehnic şi ne-am dus pe traseul reclamaţiilor. După aproape patru luni, cel care trebuia să facă referatul nici nu-l făcuse. Deci la nivelul acesta suntem! Ei îl minţeau pe director, directorul mă minţea pe mine şi pe primar. Funcţionarul a devenit stăpânul proprietăţii publice. Îţi zice că nu vreau. Nu că nu-i permite legea, ci că nu vrea el”, spune Nicu Sav, consilier local ALDE Deva.

Pe hârtie lucrurile merg „brici”

Aleşii ALDE au prezentat câteva documente prin care funcţionarii primăriei se angajau să soluţioneze petiţii, fără să-şi onoreze ulterior promisiunile. „Am primit răspunsuri favorabile, cu promisiunea că în 3-4 săptămâni se vor rezolva problemele, dar ele n-au fost rezolvate nici până la ora actuală”, susţine Virginia Lucaciu, care e de părere că genul acesta de răspunsuri mincinoase o pun într-o situaţie stânjenitoare faţă de cetăţenii care i-au cerut ajutorul. Pe final, şeful ALDE Deva a mai „îndulcit” tonul. „Am constatat că sunt nişte disfuncţiuni în cadrul anumitor compartimente ale Primăriei Deva pe care noi considerăm că le putem depăşi. (…) Am dorit doar să semnalăm faptul că noi, la rândul nostru suntem nevoiţi să transmitem cetăţenilor municipiului Deva răspunsurile de la Primărie, iar dacă acele răspunsuri nu sunt cele mai exacte, nu vrem să fim noi consideraţi vinovaţi de informarea greşită a populaţiei”, a declarat Emanuel Clej, preşedinte ALDE Deva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here