Municipalitatea va acoperi pierderile operatorului de transport public local cu bani de la bugetul local, până când va fi preluat serviciul de către firma „patronată” de Primărie

Primarul Florin Oancea spune că s-a consultat cu reprezentanţi ai Curţii de conturi şi cu alţi primari de municipii înainte de ajunge la această soluţie.

Ajustarea costurilor pe două „cărări”

Doar o treime dintre beneficiarii biletelor gratuite circulă cu microbuzele prin Deva, motiv pentru care transportatorul nu-şi poate acoperi costurile din banii recuperaţi de la Primărie. În ultimele două luni, operatorul a pus presiune pe autorităţi în mod repetat, ameninţând că îşi retrage maşinile de pe trasee dacă nu primeşte o subvenţie de 100.000 de lei lunar. La o primă negociere, primarul Florin Oancea s-a oferit să crească plafonul maxim de acordare a gratuităţilor pentru pensionari până la nivelul pensiilor de 1.000 lei (înainte era de 800 lei). În felul acesta va creşte şi suma decontată de Primărie. Insuficient, din câte se pare. După şedinţa Consiliului Local de miercuri, 3 mai 2018, Oancea a vorbit despre o nouă formă de subvenţie a serviciului de transport public de persoane. „Am avut discuţii cu reprezentanţii Curţii de conturi, ne-am interesat şi la ale primării – Oradea, Craiova, sunt mai multe primării care practică acest model…  Operatorul va veni în fiecare lună cu balanţa analitică, dar exclusiv pe transportul public local din municipiul Deva (el are şi alte trasee, n.red.) şi vom vedea care este diferenţa de cheltuieli pe care o va suporta prin subvenţie Primăria”, a spus Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Marcel Bot

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here