Promis de şefii Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH), aparatul de imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN) a ajuns la Deva şi urmează să fie instalat în spaţiul de la parterul  Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU).

În aceste zile, la spiral, se execută lucrările de asamblare pentru aparatul RMN. „Spaţiul, în suprafaţă de 160 de metri pătraţi, în care a funcţionat Direcţiunea a fost reamenajat, după modelul construcţiilor spitaliceşti, iar acum aparatul RMN este în curs de instalare. Urmează probe şi instruirea personalului. Având în vedere că accesul se va face prin holul principal, se va asigura un acces facil al pacienţilor”, a declarat Delia Băda, managerul SJU Deva.

Laudaţio cu bătaie lungă

La recepţie şi-a făcut poze (ca de obicei) cu RMN-ul şi Costel Avram, administratorul public al judeţului Hunedoara, doar că de această dată a figurat ca servant de elogiu pentru Laurenţiu Nistor, semn că el (Avram) n-ar mai fi în cărţi pentru o posibilă candidatură la şefia judeţului.  „Este un proiect al domnului Laurenţiu Nistor, demarat în perioada în care ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. Mă bucur că noi, actuala echipă, am reuşit să ducem la bun sfârşit acest demers, astfel încât hunedorenii să nu mai fie nevoiţi să apeleze la serviciile din mediul privat pentru acest tip de investigaţii”, a declarat Costel Avram.

Dotări pentru RMN

Spaţiului în care va funcţiona aparatul RMN va cuprinde: cabinet de investigaţii, cabină de comandă, spaţiu pentru pregătirea pacienţilor, spaţiu pentru pregătirea pacienţilor minori (care cuprinde o încăpere pentru anestezie generală şi pentru trezire), sală de aşteptare, grupuri sanitare, vestiar, birou pentru personalul medical şi un spaţiu de depozitare pentru produsele farmaceutice, informează CJH printr-un comunicat de presă. Aparatul a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here