Viceprimarul PSRo îşi păstrează postul cu zece voturi pentru debarcare şi cinci împotrivă. În sală au fost doar 15 consilieri pentru că aleşii PSD (şase la număr) au decis să tragă clapă devenilor prin neparticipare la dezbateri

 

Punctul fierbinte de pe ordinea de zi a rămas schimbarea viceprimarului PSRo Răzvan Mareş, în timp ce debarcarea lui Ovidiu Moş (vice din partea PSD) nu a intrat în  dezbatere, proiectul fiind scos cu votul majorităţii celor prezenţi. În favoarea debarcării lui Mareş au votat aleşii PNL (cinci), UDMR (doi) şi ALDE (doi), plus un vot (probabil Andreea Ciobanu) de la PSRo. Pentru a trece proiectul erau necesare minim 14 voturi.

Mareş se disculpă arătând cu degetul spre Mircia

Decizia primarului Florin Oancea de a-l schimba pe Mareş a apărut odată cu raportul controlului făcut la SPIGM Deva, serviciu în care s-au depistat sifonări de fonduri publice la greu. „Am obligaţia să verific prin corpul de control fiecare serviciu. Acolo unde voi constata că sunt nereguli, cu siguranţă voi lua măsuri. De asta am decis să iniţiez proiectul de hotărâre privind demiterea domnului Mareș”, a declarat Florin Oancea pe parcursul şedinţei. În replică, Mareş a încercat să convingă audienţa că el a fost tot timpul în afara învârtelilor din primăriei şi chiar a arătat cu degetul (cumva indirect, ce-i drept) spre fostul primar Mircia Muntean. „Toate deciziile se iau de către primar. Noi (viceprimarii), informăm primarul despre anumite părţi operaţionale. Răzvan Mareș nu a semnat nicio hârtie la SPIGM. Dacă sunt persoane care au greşit, să plătească”, a declarat viceprimarul Răzvan Mareș. Şi replica lui Oancea: „Domnule viceprimar, nu e prima dată când faceţi astfel de afirmaţii. Cunoaşteţi foarte bine că aproape fiecare şef de serviciu e în subordinea dumneavoastră politică. Să nu-mi spuneţi că nu ştiţi…” Apoi au urmat alte contre în care cei doi şi-au făcut promisiuni solemne că o să stea cu ochii unul pe celălalt.

Aleşii PSD trag clapă devenilor

Consilierii locali PSD Deva (şase la număr) au primit ordin pe unitate de la Laurenţiu Nistor să nu se prezinte la şedinţa ordinară pentru a bloca schimbarea viceprimarului Răzvan Mareş (PSRo). O insultă la adresa devenilor pentru că boicotul sabotează oraşul prin neparticiparea la dezbaterea celor mai importante hotărâri ale administraţiei publice. „Pentru prima dată în ultimii 7-8 ani, într-o ședință ordinară, grupul consilierilor PSD în frunte cu viceprimarul Ovidiu Moș nu s-a prezentat la ședință. Nu e normal. Ai obligația să te prezinți la toate ședințele convocate de primar, fie că sunt de îndată, extraordinare sau ordinare. Suntem aici pentru că am fost aleși de cetățenii municipiului Deva. Lipsesc de la ședință la comanda politică a domnului Nistor”, a declarat primar Devei.

Marcel Bot

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here