Cică, zic unii, toleranța e super șmecherie, apanajul omului evoluat spiritual, al maturității emoționale, un predictor al liniștii sufletești, al gândirii libere, nelimitate, al acceptării biblice a ceea ce nu poți schimba, a ceea ce e diferit de tine.
de Mădălina Oana

Eu mă bucur că, în sfârșit, după atâta zbatere, am găsit și noi un instrument miraculos de măsurare a toleranței. Ca să știm și noi cum stăm, ca națiune. Unii îl numesc Referendumul pentru familie. Mie-mi place să-l chem Butonașul care creează isterie.

Au fost depistate până acum trei grade de toleranță:

1.Totală: fiecare are dreptul să trăiască cum dorește.

2.Parțială: n-am nimic cu ei, dar să nu-i văd că se pupă în fața mea.

3.Absentă: lgbt sunt diavolul cu ochi roșii pe pământ.

Teama este o modalitate de auto-apărare. Teama este bună pentru că poate preveni stârpirea speciei. Teama se naște din necunoscut. Teama poate fi paralizantă, întunecată, ne poate limita opțiunile și deteriora calitatea vieții.

Una dintre cele mai mari temeri ale celor cu toleranță redusă este proiectată asupra copiilor: dacă vor învăța cumva că să fii gay e bine și frumos și vor alege această cale? Chiar așa! Ce-ar fi dacă? Dacă se întâmplă cumva ca ai noștri copii să-și renege iremediabil natura, să lupte împotriva firii lor și îmbrățișeze homosexualitatea ca pe noua lor identitate? Nu mai bine o ascundem bine, aruncăm în ea cu pietre și-o ardem pe rug? Doar a funcționat atât de bine această metodă până acum! De ce să avem încredere în copiii noștri și în natura lor?

Eu merg mai departe cu această teorie și simt cum mi se face foarte teamă ca nu cumva generațiile viitoare să o ia pe calea tulburării identității integrității corporale. Pentru că da, acest fenomen există și devine tot mai răspândit. Dacă se întâmplă cumva ca urmașii noștri să dorească brusc și dintr-o dată să-și amputeze membrele sănătoase? Just for fun! Doar pentru că știu că e posibil și pentru că au făcut-o și alții înaintea lor. Eu propun așadar un referendum prin care să cerem interzicerea medicilor ortopezi să mai procreeze. E inuman ca un copil să crească într-o familie unde asemenea practici sunt la ordinea zilei!

Doamne, dă-mi puterea de a ACCEPTA lucrurile pe care nu le pot schimba, curajul de a SCHIMBA lucrurile pe care le pot schimba și înțelepciunea de a face DIFERENȚA între ele!

Și fă, Doamne, te rog, același lucru și pentru cei din jurul meu!

2 COMENTARII

  1. Buna ziua….m-am bucurat mult cand am citit „Ziar de moda veche in lumea online ” M-am bucurat deoarece de cativa ani citesc carti si ziare aparute in perioada interbelica. E o placere sa citesti ziarele Adevarul, Familia, Luceaferul s.a aparute in anii 1908, 1916 sau inainte de 1900. Acolo e ISTORIE ADEVARATA . Dar , tot acolo am descoperit ca si atunci se dadeau tunuri, se faceau afaceri oneroase sub patronajul Regelui, se schimbau guverne prin tradari etc. dar erau erau si STIRI . Erau stiri despre sfintirea unor biserici, despre inaugurarea unor scoli, despre TEATRU , despre SPORT ETC. Era multa literatura, erau poezii, piese de teatru , sfaturi pentru agricultura si medicina. Erau lucruri normale, erau discursuri si lupte in parlament. Sunteti ZIAR DE INVESTIGATII ? Pesta porcina s-a raspandit in PSD e o „investigatie ” ? MULA LUI JOKE ?? Ziarul e plin de EDITORIALE.. Cati editorialisti aveti ???. Inainte de 1944 era unul si bun. Opinie 61 articole….Cultura 28, Investigatii … 26. No, ce sa fac, sunt matematician de moda veche…Ziarul este unul de OPINIE si nu de INVESTIGATII. As citi articole ale unui ziarist care merge pe teren, face poze, discuta cu oamenii, articolul sa fie in 2, 3 numere la rand…cu ” va urma „. As vrea sa stiu unde pot sa merg in acest weekend. Apropo de continutul articolului…am cunoscut un medic nemaipomenit, un medic care iesea din tipare….a avut un accident si purta incaltaminte ORTOPEDICA ! Da, un domeniu de investigat …MEDICINA. Au salarii foarte mari dar aceleasi naravuri la majoritatea. Sunt si medici tineri care au alta mentalitate…Dvs. ii stiti ???. De politica si de Opinii privind politica m-am saturat… Am dreptul la replica ? Pot comenta in ziarul Dvs. ? Aveti un CONTACT ??? Mailul si numele sunt reale. SUCCES IN ACTIVITATE !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here