Deputatul PSD Petru-Sorin MARICA, a semnat marţi, 2 aprilie 2019, adeziunea la PRO România. Marica este al patrulea demnitar din judeţul Hunedoara care a făcut pasul către partidul lui Victor Ponta.

Sorin Mrica nu este un parlamentar foarte activ, în orice caz nu a fost niciodată un mare orator. Totuşi, la primul său discurs de candidat la deputăţie, Marica s-a remarcat printr-un mesaj năucitor, unic. Pesedistul a început binişor, promiţând virşli şi bere, după care a rămas în criză de idei. Şi pentru că nu-i mai venea în minte nimic bun pentru locuitorii colegiului, le-a spus-o de la obraz: o să facem „tot ce vă trece prin cap”

Deputatul PSD a părăsit partidul acum pentru a se implica în campania electorală pentru Paramentul European alături de PRO România şi „din dorinţa de a apăra valorile social-democrate autentice, inclusiv la nivel legislativ”, şubrezind cu gestul său majoritatea coaliţiei aflate la putere.

Scurtă biografie a demnitarului Marica

Om de bază al ultimului deceniu în PSD Hunedoara, Sorin Marica a fost din iunie 2000 – până în iunie 2014 primar al comunei Sălaşu de Sus. A prins jumătate de mandat de deputat în legislatura trecută, când au fost alegeri parţiale în colegiul Haţeg – Călan – Ţinutul Pădurenilor, la care se adaugă actualul mandat de deputat pe listele PSD. Marica s-a născut de 23 August (1963), a terminat în 1988 Institutul de Mine Petroşani şi a intrat în câmpul muncii ca subinginer la Sucursala Râul Mare Retezat. A mai lucrat la SC Consmin Petroşani, până în 2000, când a fost ales primar. Pe parcurs a mai obţinut diplome de studii şi specializări în (2007) Politici Publice şi Dezvoltare locală (masterat) şi Licenţă în Managementul Firmei (2003). Este căsătorit şi are doi copii. Politic, a fost omul unui singur partid – PSD, preşedinte al organizaţiei comunale din Sălaşu de Sus (din 2001 până la data demisiei, 2 aprilie 20]9), vicepreşedinte al Consiliul Judeţean Hunedoara – PSD şi membru în Consiliul Naţional la PSD (ambele funţii deţinute din 2007 până în prezent).

Sorin Marica, despre plecarea din PSD

”Sunt un om de stânga. Mereu am fost apropiat de oameni şi de problemele lor şi am încercat să îi slujesc şi să îi reprezint cât mai bine atât ca primar, cât şi ca deputat în Parlamentul României. Din păcate, PSD-ul de astăzi nu mai reprezintă interesele celor mulţi, ci este un partid confiscat de un grup restrâns de oameni care îl folosesc pentru interesele lor personale. M-am alăturat echipei PRO România, pentru că am regăsit alături de Victor Ponta, Corina Crețu sau Mihai Tudose acele valori autentice social-democrate în care cred şi dorinţa de a face bine oamenilor. De asemenea, sper ca la viitoarele alegeri euro-parlamentare din luna mai românii să aleagă PRO România pentru că este partidul care propune cea mai bună listă de candidaţi şi care sunt convins că vor reprezenta cu cinste România în Parlamentul European”, şi-a motivat deputatul Petru-Sorin MARICA decizia politică.

Cei patru „migranţi” din PSD Hunedoara

Odată cu trecerea lui Marica, PRO România are 21 de deputaţi în Camera Deputaţilor. Sorin Petru Marica este al patrulea demnitar PSD Hunedoara care a ales să treacă la partidul condus de Victor Ponta. Anterior lui au plecat in PSD: Emil Rîşteiu – primarul oraşului Simeria, Dacian Ciodariu şi Ioan Hojda – consilieri judeţeni.

Discursul din mai 2014 (fragment)

„Vă promit că o să ne distrăm împreună. Ştiu că tinerilor le place sportul. O să facem tot felul de trăsnăi la stadion, tot ce vă trece prin cap. O să mă întâlnesc de fiecare dată cu pensionarii. Să mă iertaţi, dar o să aduc un virşlu de la Sălaşu. Domnul primar o să ne dea o sală: o să bem o bere împreună. O să facem tot ce credeţi dumneavoastră că e mai bine. Sigur că da, foarte mult înseamnă o vorbă bună: o să fiu mereu în mijlocul dumneavoastră”, a cuvântat Sorin Marica, candidatul PSD, la mitingul electoral de la Călan.

Marcel Bot

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here