De un an şi patru luni, conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara ţine abuziv în postul de manager al Sanatoriului Geoagiu un inginer silvic, o pesedistă care e şi administrator la un Ocol Silvic, aşadar e şi în incompatibilitate. Preşedintele Mircea Bobora a pus un director administrativ să dea explicaţii în locul său. (Probabil serviciul Juridic n-a percutat la comandă.) Faţă de Laurenţiu Nistor care a scos directorii Consiliului să plivească iarba din curtea instituţiei, e un pas înainte

La sfârşitul lunii august 2016, pe când Laurenţiu Nistor dădea iama prin bucătăriile spitalelor să schimbe directori, managerul Sanatoriul TBC Geoagiu a fost înlocuit cu o activistă PSD complet pe dinafara sistemului medical şi a legii de funcţionare a spitalelor publice.

Pădurar pe post de şef în sistemul sanitar

Legea zice că managerii de spitale trebuie să fie absolvenţi de medicină, de ştiinţe juridice sau de studii economice. La Sanatoriul TBC din Geoagiu, fostul preşedinte Laurenţiu Nistor (PSD) a semnat dispoziţia nr. 329 din 1 septembrie 2016 (vezi foto ) prin care a delegat atribuţiunile de manager la Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu unui inginer silvic. Mirela Letiţia Pleşa-Popescu a lucrat la Ocolul Silvic Grădişte – Orăştie (10 ani şi 9 luni), a fost director la firma unui italian care colecta ciuperci în România (15 ani) şi este, din 2012, absolvent al Facultăţii de Silvicultură şi Exploatări Forestiere (licenţă în Inginerie, Silvicultură / Cinegetică). La momentul delegării atribuţiunilor, pesedista era angajată a Sanatoriului pe post de inginer şi se ocupa de achiziţii publice, prevenirea incendiilor şi securitatea muncii.  Fostul şef al judeţului susţinea la vremea respectivă că Institutul de Silvicultură are o secţie cu profil economic, ceea ce ar putea duce la asimilarea inginerei ca economist. Găselniţa a fost contrazisă de juriştii sistemului de sănătate, însă PSD-ul a dovedit că e mai presus de lege.

Bobora se ascunde după fusta unei angajate 

Abuzul lui Nistor a fost preluat şi dus mai departe de preşedintele Mircea Bobora. După un an şi patru luni de la numirea provizorie, Bobora nu a organizat concurs pe post, deşi legea zice că: „La încetarea mandatului, contractul de management poate fi prelungit pe o perioadă de 3 luni, de maximum două ori, perioadă în care se organizează concursul de ocupare a postului, respectiv licitaţie publică, după caz”. Mai mult, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara nu a mai prelungit nici delegarea atribuţiunilor de manager după expirarea duratei de şase luni. Legea prevede că: „Managerul interimar şi ceilalţi membri ai comitetului director interimar se numesc în condiţiile prevăzute la alin. (5), până la revocarea unilaterală din funcţie, dar nu mai mult de 6 luni”. Chestionat în legătură cu acest abuz, Mircea Bobora s-a sustras dialogului, nu înainte de a promite că va scoate postul la concurs. Şeful CJ Hunedoara a pasat responsabilitatea spre Direcţia de Administraţie Publică Locală (nici măcar la secretarul Consiliului sau la serviciul juridic), iar Adina Prodan, director executiv DAPL, susţine că totul ar fi OK.  „Delegarea este prevăzută în mod expres de Codul muncii, fără să îmi spună că este prin lege limitată la o anumită perioadă de timp”, susţine Prodan. Totuşi, legea spune altceva. Vezi facsimilul de mai jos.

 

Despre tupeu şi laşitate în PSD Hunedoara

Şefa Sanatoriului TBC Geoagiu este în conflict şi cu legile de Integritate care interzic managerilor de spitale să deţină, simultan, şi alte funcţii plătite. Potrivit declaraţiei de interese, Mirela Letiţia Pleşa-Popescu este administrator, reprezentant al Primăriei Orăştie în Consiliul de Administraţie la Regia Publică Locală Ocolul Silvic Valea Orăştiei RA, funcţie incompatibilă cu statutul de manager de spital. („Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: a) exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică”.)

 

Adina Prodan, director executiv DAPL la CJ Hunedoara, a găsit o explicaţie şi pentru această situaţie. Subalterna lui Bobora susţine că managerul interimar nu e manager de-adevăratelea şi – având doar o delegare de atribuţii – nu se supune legii privind reforma în domeniul sănătăţii, pe cale de consecinţă îşi poate trage venituri şi din alte surse. Astea sunt argumentele unui director administrativ din cadrul CJ Hunedoara pentru că juriştii şi şefii judeţului s-au sustras „bărbăteşte” de la declaraţii. Deocamdată.

Marcel Bot

6 COMENTARII

 1. Interesant ar fi sa verificați modul în care doamna s-a promovat singura pe un post de conducere, respectiv „sef serviciu administrativ”, iar în locul său la SSM PSI l-a angajat pe sotul directoarei economice, tot inginer silvic, în condițiile în care deja sora ei este angajată în contabilitate. Tot doamna care este sau nu este manager încheie si desface contracte de muncă după bunul plac.

  • Interesant ar fi sa verificați modul în care doamna s-a promovat singura pe un post de
   conducere, respectiv „sef serviciu administrativ”, iar în locul său la SSM PSI l-a angajat pe sotul directoarei economice, tot inginer silvic, în condițiile în care deja sora ei este angajată în contabilitate. Tot doamna care este sau nu este manager încheie si desface contracte de muncă după bunul plac.

 2. Interesant ar fi sa verificați modul în care doamna s-a promovat singura pe un post de
  conducere, respectiv „sef serviciu administrativ”, iar în locul său la SSM PSI l-a angajat pe sotul directoarei economice, tot inginer silvic, în condițiile în care deja sora ei este angajată în contabilitate. Tot doamna care este sau nu este manager încheie si desface contracte de muncă după bunul plac.

 3. Va aduc la cunostinta un subiect care probabil i-ar privi pe multi dintre hunedoreni.
  Felul in care doamna Natalia Intotero a eliminat oameni care depuneau eforturi si se jertfeau pentru soarta romanilor din afara granitelor tarii, introducand in fruntea institutului Eudoxiu Hurmuzachi un preot care nu are treaba cu preotia, si care este implicat in structuriloe masoneriei.
  Acesta este omul (unealta) doamnei Intotero prin care aceasta a acaparat acest institut.
  Si-a pus omul ei acolo desi are abateri si nu a avut activitati constructive pana in prezent.
  In schimb a deturnat banii dedicati romanilor de pretutindeni in scopuri personale (salarii, sa isi faca relatii, etc.)
  Mai multe detalii la una dintre persoanele care a activat acolo, si a fost destituita (peste noapte), doamna Iulia Modiga, impreuna cu alte 4 persoane care au denuntat afacerile lui Nicolae Branzea (protejatul lui Natalia Intotero). Cei care au spus ceva impotriva acestui om, acum sunt destituiti prin jocurile de culise ale doamnei Intotero.
  Iulia Modiga s-a dezlantuit. Puteti vedea aici: https://www.facebook.com/iulia.modiga

  http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2019/07/din-culisele-politicii-romanilor-de.html
  https://www.b1.ro/stiri/eveniment/nicolae-brinzea-director-hurmuzachi-285169.html
  https://romanialibera.ro/investigatii/un-preot-intrat-in-masonerie-vrea-sa-preia-institutul-eudoxiu-hurmuzachi-776257
  https://www.bugetul.ro/exclusiv-acuzatii-grave-decapitari-la-ordin-santaj-si-corupere-telefoane-la-miezul-noptii-influenta-atat-la-guvern-cat-si-la-cotroceni/?fbclid=IwAR0hZnqG4Yanty2VO1nrRmZUjn1vLrg9YVj0vpluSR3CAKPmiB0jFZtYems
  https://www.dantanasa.ro/ministrul-natalia-intotero-pune-umarul-la-distrugerea-institutului-eudoxiu-hurmuzachi-5-angajati-disponibilizati-intr-o-singura-zi-proiecte-ale-comunitatilor-istorice-romanesti-in/

 4. Doamna Intotero este implicata si pe plan local cu sustinerea financiara a unor preoti care faceau reclama la PSD.
  Preotul din localitatea Tebea (cu care doamna Intotero este in bune relatii) si stareta Maria de la manastirea Magureni din Sibisel (cu care de asemenea este in foarte bune relatii) intervenind cu relatiile pe care le are sa o scoata dintr-un dosar penal.
  Ambii au primit cate un miliard lei vechi pentru ca au sustinut-o in campania electorala.
  Banii nu i-a dat din buzunarul propriu, ci din banii alocati de stat pentru culte la nivelul Consiliului Judetean, unde doamna Intotero are influenta.
  Sunt un amarat de profesor de la o scoala din Brad, fost coleg cu doamna Intotero, si nu imi permit sa folosesc preotii in scopuri politice, electorale, din respect. Totusi doamna Intotero a facut-o si pe plan local, la nivel de judet, dar si fiind in functia de ministru, la Bucuresti. Preotul din Tebea are un trai mai bun ca al unui dascal, si totusi este finantat de doamna Intotero fara jena. A bagat in aceasta biserica multi bani pe hartie, iar in realitate nu prea se vede nimic. Unde sunt restul banilor, doamna Intotero? Cum stati cu impartelile?
  Se pare ca astfel de caractere ati gasit si la Bucuresti, care sa va dirijeze banii, dupa negocierile din culise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here