FOTO: Primăria Deva
Polițiștii locali au dat 4 (PATRU) amenzi pentru nerespectarea legii fumatul în spațiile publice închise. O amendă de 5.000 lei a fost aplicată unui cârciumar, celelalte trei au fost date pe persoană fizică. Potera Primăriei n-a ajuns (încă?) la baştanii care o ard prin instituţii publice, dar suntem încurajaţi să credem că vor continua raidurile printre fumătorii „de drept comun”
Marcel Bot

Potera Primăriei Deva a aflat că se fumează pe şest într-o cârciumă din oraş. „În urma sesizărilor primite de la cetățeni, polițiștii s-au deplasat la fața locului pentru a constata în teren care este situația”, transmite Agenţia de presă a Primăriei, care arată că: „Oamenii legii au identificat mai multe (TREI, n.red.) persoane care fumau într-un local de alimentație publică și au aplicat sancțiuni”.

La baştani e cu „pipa păcii”

Deocamdată vigilenţa poliţiştilor locali a ajuns doar la fumătorii „de drept comun”, chiar dacă în mai toate instituţiile publice (Primăria Deva nu face excepţie) cu şefi fumători se fumeze la vedere şi fără fereală. „Conform legii în vigoare, persoanele fizice se sancționează cu amendă între 100-500 lei. Persoanele juridice se sancționază cu amendă de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere. Săvârşirea unei noi contravenţii la această lege se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii”, informează Primăria Deva. Cum ar fi dacă legea –  una pentru toţi, s-ar aplica fără ipocrizie şi dublă măsură? Greu de imaginat. Probabil ar trebui să punem lacătul pe ţară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here