În primul rând, pentru că va trebui să alegem înţelept, aşa cum suntem sfătuiţi, de ceva timp, în cadrul unui exerciţiu cu adevărat democratic.
Pentru că, atunci când avem de ales ceva, indiferent ce, alegem ce este mai bun, mai sănătos, mai proaspăt şi mai de durată, comparând cu oferte similare, dar de o calitate inferioară.
Pentru că David a acceptat să preia conducerea judeţului când administraţia era într-o criză fără precedent, în timp ce Nistor a abandonat judeţul ca să-i fie lui mai bine în Parlament. Am lucrat cu amândoi şi ştiu foarte bine cum procedează fiecare.

Când a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean, Adrian David a intrat în toate birourile, a dat mâna cu toată lumea, zâmbind şi dialogând, pe când Laurenţiu Nistor i-a scos pe şefii de serviciu afară şi i-a pus să smulgă smocurile de iarbă, crescute printre dalele parcării interioare.

Pentru Adrian David, oamenii de valoare reprezintă adevăraţii săi colaboratori şi sfătuitori, pentru Laurenţiu Nistor ei sunt valoroşi doar atunci când îi execută ordinele. Cuvântul său de ordine, repetat obsesiv, era: „Dacă nu faci aşa, ne despărţim!”

Cele mai multe decizii pe care le-a luat Adrian David au fost rodul unui dialog cu cei apropiaţi de subiect, admiţând să fie contrazis sau convins cu argumente de alţii.  Laurenţiu Nistor a luat deciziile de unul singur, atoateştiutor, dictatorial şi arogant.

Sub conducerea lui Adrian David, cu patru milioane de euro, s-a construit un drum de munte, pe o lungime de 19 kilometri, în doar patru luni.

Sub conducerea lui Laurenţiu Nistor, tot cu patru milioane de euro, un alt drum, tot în munte, de nici 4 (patru) kilometri, înaintează ca melcul de aproape doi ani, cu o asfaltare electorală de câteva sute de  metri şi aia crăpată.

Adrian David şi-a desăvârşit studiile la timpul lor, evoluând profesional şi în mod firesc. Laurenţiu Nistor şi-a cântat gaudeamusul la vârsta la care alţii sunt bunici, iar profesional, practic, nu a profesat deloc. El este doar un politician cu o diplomă obţinută „la apel de seară”, iar Adrian David este un absolvent cu o experienţă universitară remarcabilă şi cu proiecte strălucite, duse la bun sfârşit.

David cunoaşte două limbi străine (engleza şi franceza),  pentru Nistor singura limbă străină este limba română pe care o „măcelăreşte” de fiecare dată când deschide gura să spună ceva.

Laurenţiu Nistor a fost dovedit definitiv ca incompatibil de ANI pentru că a dat bani publici fiicei sale şi ginerelui său, până când majoritatea roşie a ciuntit legea integrităţii, anulând retroactiv toate condamnările lui şi ale celorlalţi foşti şperţari.

Adrian David nu a avut probleme cu legea, în ciuda scremetelor şi a eforturilor disperate ale propagandiştilor – postaci anonimi, de a răspândi prostii, minciuni şi nemernicii.

Nistor este imaginea trecutului obosit şi hrăpăreţ, partenerul lui Liviu Dragnea împreună cu care a dus judeţul la statut de puşcărie (”batalion disciplinar”, cum ne etichetează ei) şi a făcut din Hunedoara – Teleormanul Ardealului.

David este şansa Hunedoarei de a redeveni un judeţ prosper, reaşezat gospodăreşte pe harta Românei.

Nimic nu este interpretabil în comparaţia de mai sus. Lucrurile trebuie luate aşa cum sunt, iar adevărul este mult prea simplu pentru a fi răstălmăcit.

Vladimir Brilinsky  

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here