Aleşii liberali ai judeţului au iniţiat două proiecte de hotărâre prin care vor să treacă toate cheltuielile cu apa meteorică în conturile bugetului public al Consiliului Judeţean Hunedoara
Marcel Bot

Transferul costurilor solicitat de liberali este posibil ca urmare a modificărilor adoptate prin noua Lege a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, publicată recent în Monitorul Oficial.

Costuri corecte în loc de taxe

Potrivit noilor reglementări legislative, operatorul de apă nu mai poate stabili „din pix” taxa pe apa meteorică, ci trebuie să-şi calculeze costurile reale pentru preluare, transport şi epurare a precipitaţiilor. „Am elaborat împreună cu consilierii judeţeni PNL două proiecte de hotărâre, unul care să oblige Apa Prod şi Apa Serv să-şi calculeze, până la 31 decembrie 2018, costurile cu preluarea, transportul şi epurarea apelor pluviale, şi alt proiect de hotărâre prin care Consiliul Judeţean să suporte aceste cheltuieli din bani publici” a declarat Adrian David, fost preşedinte PNL al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Plouă cu golănii la facturare

Liberalii susţin că vechile reguli permiteau operatorilor de apă să „jongleze” cu sumele colectate de pe urma ploilor. „În ultima perioadă de timp, din cauza ploilor abundente s-a ajuns la facturi de sute de mii de lei pentru instituţii şi zeci de mii pentru firmele din judeţul Hunedoara, ceea ce este aberant, din punctul nostru de vedere. Spre exemplu: un magazin din municipiul Petroşani a consumat un metru cub de apă, i s-a facturat acest metru cub de apă şi un metru cub de apă uzată, dar a fost nevoit să plătească 120 de lei pentru apă pluvială. Este inacceptabil”, a mai spus David.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here