Alin Ţamba, viceprimar PSD Orăştie (Foto: facebook)
A fost ales pe funcţie şi cu voturile opoziţiei PNL pentru era un tânăr ce părea dispus să se afirme. S-a afirmat. Însă în direcţia mizerabilă a politicii. Viceprimarul Alin Ţambă a devenit un politruc arogant şi dispreţuitor faţă de partenerii din administraţia locală. Astfel că aleşii PNL au fost nevoiţi să părăsească sala de şedinţe a Consiliului Local Orăştie, la şedinţa de la sfârşitul lunii septembrie. Despre Alin Ţambă mai ştim că este dascăl, iar scandalul sexual cu elevi de acum doi ani s-a consumat în clasa la care el era diriginte
Marcel Bot

Grupul consilierilor liberali din cadrul Consiliului Local Orăştie ia atitudine împotriva abuzurilor viceprimarului municipiului Orăştie, Ţambă Alin. Liberalii transmit un mesaj care ar trebui să-i îngrijoreze şi pe liderii organizaţiei judeţene PSD Hunedoara.

Mesajul aleşilor PNL Orăştie

„Considerăm că, de la alegerea acestuia în funcţia de viceprimar, atitudinea şi comportamentul faţă de actul administrativ şi regulile tehnice, scrise şi cele nescrise, ce ţin de decenţă şi moralitate, care ar trebui să guverneze modul de desfăşurare a şedinţelor de Consiliu Local, s-au deteriorat într-un mod care, astăzi, nu mai poate fi tolerat.

Modul în care a evoluat personalitatea politică a viceprimarului Ţambă Alin, ne face ca, astăzi, să ne simţim datori a trage acest semnal de alarmă, atât în faţa comunităţii orăştiene, cât şi în faţa colegilor de partid care îl susţin cu această atitudine revoltătoare, în fruntea executivului. Suntem convinşi că, inclusiv colegii din PSD au sesizat atitudinea nocivă şi arogantă a viceprimarului, însă dat fiind contextul nu o vor face niciodată public. Contestăm modul dictatorial în care acesta îşi exercită funcţia, chiar dacă vorbim de o persoană sub 30 de ani!, şi nerespectarea regulamentului Consiliului Local în ce priveşte aplicarea drepturilor unui consilier local. Este regretabil că se dovedeşte faptul, că un tânăr politician, a devenit atât de arogant, odată ajuns sub influenţa puterii.  S-a ajuns în situaţia în care, la ultima şedinţă de Consiliu Local, din 27.09.2018, consilierii liberali să fie nevoiţi să părăsească sala de şedinţe, în urma sfidării grosolane a regulilor interne de funcţionare a Consiliului Local, dar şi a bunului simţ.

Trebuie să amintim că, grupul consilierilor liberali a acordat un vot de încredere total atipic în contextul politic, la începutul acestui mandat în Consiliul Local, în anul 2016, pentru alegerea lui Ţambă Alin în funcţia de viceprimar. Având în vedere rezultatul alegerilor şi faptul că, propus pentru această funcţie a fost un tânăr, am crezut la acel moment, că este oportun să acordăm un vot de încredere, cu riscurile asumate în faţa propriului electorat şi în faţa propriului partid. Ne-am dorit consens politic, pentru a lucra strict în spiritul dezvoltării comunităţii. Astfel, viceprimarul de la Orăştie, devenise, poate singurul din ţară, ales cu unanimitate de voturi. Astăzi, grupul consilierilor liberali din Consiliul Local Orăştie, îşi retrage sprijinul acordat viceprimarului. Totodată, cerem primarului municipiului Orăştie, Ovidiu Bălan, disocierea de acest mod de a face politică şi administraţie şi iniţierea cât mai urgentă a unui proiect de hotărâre în Consiliul Local, pentru schimbarea viceprimarului!”, semnează consilierii locali PNL: Bulz Dionisie, Chira Adriana, Molocea Mihai, Popa Dorin,     Sechi Dan şi Stoica Constantin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here