Vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Fondurilor Europene, Ioan-Marcel Boloş, au fost marţi, 8 septembrie 2020, în judeţul Hunedoara, unde au avut şi o întâlnire cu Adrian David, candidatul PNL şefia Consiliului Judeţean Hunedoara, şi cu Florin Nicolae Oancea, primarul Devei.

Vicepremierul spune că Florin Oancea este primarul-campion în atragerea de fonduri europene. „Mandatul său actual este unul de doar 2 ani și 9 luni, dar acest aspect nu a reprezentat un dezavantaj pentru oraș. În această perioadă, Florin Oancea a reușit să inițieze 32 de proiecte finanțate din bani europeni, cu o valoare totală de peste 70 de milioane de euro, și multe alte proiecte sprijinite de Guvern, în valoare de 30 de milioane de euro. Mă bucur să vin în vizită în comunități în care banii se cheltuiesc cu cap, dar aici, la Hunedoara, am dat și peste un aspect foarte supărător. Guvernul Orban a reușit să pună la dispoziție în această perioadă de pandemie, pentru spitalele și instituțiile sanitare din subordinea autorităților publice locale, în jur de 500 de milioane de euro, pentru decontarea aparaturii medicale, a medicamentelor și a produselor de protecție și a celor de dezinfectare. Deși a avut acest avantaj, Spitalul Județean de Urgență Deva, aflat în subordinea Consiliului Județean PSD, nu a depus solicitarea pentru decontare, iar termenul-limită a expirat de mult. În ciuda acestui fapt, primarul Florin Oancea a făcut în așa fel încât a sprijinit financiar spitalul județean, chiar dacă nu era datoria dumnealui”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

Şansa de dezvoltare a Devei

Ministrul Fondurilor Europene, Ioan-Marcel Boloş, a afirmat, în aceeaşi conferinţă de presă, că Deva poate pune bazele unei dezvoltări urbane fără precedent, având un portofoliu de terenuri cum rar se poate întâlni în ţară. „Aici, la Deva, am discutat cu domnul primar (Florin Nicolae Oancea – n.r.) despre această oportunitate pe care o aveţi, de a construi Noua Devă sau Deva Nouă. Sunt puţine acele localităţi care au asemenea portofolii de terenuri pentru dezvoltare. Pe de o parte, discutăm de un teren de 460 de hectare spre zona Cristur, iar pe de altă parte, mai aveţi un alt teren spre zona Mureş, de 211 hectare, ceea ce vă oferă posibilitatea să accesaţi fondurile pe care Guvernul României le are la dispoziţie pentru următoarea perioadă de programare şi să puneţi bazele unei dezvoltări urbane fără precedent. pe care municipiul Deva să le implementeze”, a declarat Ioan-Marcel Boloş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here