Decizia a fost luată în şedinţa de Guvern din 10 decembrie 2019. Potecă a mai condus Prefectura Hunedoara o perioadă, însă, din calitate de subprefect, până la numirea prefectului Sorin Adrian Vasilescu. Actualul prefect îl va înlocui în funcţie pe Fabius Kiszely

Vasilică Potecă a ocupat postul de subprefect al judeţului Hunedoara în perioada 2011-2014. Chiar dacă este familiarizat cu problemele Prefecturii, Potecă spune că noua sa misiune este una plină de provocări.  „Este o situaţie diferită pentru că, între timp, s-a modificat Codul administrativ şi, chiar dacă atribuţiunile Instituţiei Prefectului au rămas în mare parte aceleaşi, e nevoie de o adecvare la noua legislaţie în materie. Sunt o mulţime de provocări legate de acest nou Cod administrativ care a complicat foarte mult administraţia publică, iar în unele cazuri putem spune că a produs chiar şi blocaje”, a declarat Vasilică Potecă, noul prefect la judeţului Hunedoara.

Potecă s-a născut în data de 1 martie 1963, la Buzău şi este absolvent al Facultăţii de Drept Economic – Administrativ de la Sibiu, promoţia 1987. În materie de administraţie publică, Vasilică Potecă a fost secretar de primărie şi administrator public.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here