Cât a condus judeţul din Palatul de la Broaşte, Vasilică Potecă s-a remarcat prin două fapte: discursul de adio care a şifonat scorţoasa andunare pesedistă şi desfiinţarea trecerii peste calea ferată de pe DN7, între Deva şi Simeria. După un cincinal de la predarea firmanului s-a ales praful de eroicele fapte
Marcel Bot

Vasilică Potecă a fost subprefect pe vremea USL-ului, în povestea aia de dragoste dintre PSD şi PNL care s-a deşirat lamentabil. O bună bucată de timp, Potecă a condus Prefectura fiindcă Sorin Vasilescu – omul PSD-ului – era inapt din punct de vedere juridic pentru ocuparea postului de prefect. Cea mai mare realizare a dregătorului Potecă (singura, după cum el însuşi mărturisea uneori) a fost aceea că a desfiinţat bariera de pe DN7. Era pe atunci un imens şi permanent scandal pe tema hârtoapelor de la barieră. De curând, calea ferată sfârtecă iar drumul, aruncând în mod nedrept la lada de gunoi a istoriei eroica faptă a dregătorului Potecă.

Discursul

Cea de a doua ispravă a subprefectului Potecă este discursul de la ieşirea din funcţie. Un discurs pe care mulţi ar vrea să nu-l fi auzit niciodată şi poate tocmai de aceea merită readus în actualitate. Aşadar, Vasilică Potecă, discurs, mai 2014: „Eu în această instituţie am ajuns în vreme de criză, am stat în timp de criză şi plec în perioadă de criză. Am ajuns aici susţinut de USL şi mi s-a spus atunci: de mâine vom face o nouă Constituţie. Vă rămâne dumneavoastră să o faceţi pentru că asta pe care aţi depus acum  jurământul are multe probleme. Au zis că facem regionalizare, dar nu s-a realizat. Au zis că facem reforma în administraţie, dar nu s-a întâmplat. Toate rămân în sarcina dumneavoastră. Mie mi s-a terminat detaşarea, eu am scăpat…  Am avut ocazia să văd cum funcţionează o prefectură în Franţa şi nu-i ca la noi. Acolo prefectului îi servesc sute de oameni, aici v-o serveşte presa locală în fiecare dimineaţă”, a spus Potecă, spre indignarea pesediştilor scorţoşi care veniseră să asculte ca la mort doar d-alea de bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here