Cetatea Devei
În curând, în Cetate vor fi montate mai multe telescoape  performante cu ajutorul cărora vizitatorii edificiului vor putea observa planetele Jupiter și Saturn cu sateliții lor, dar și satelitul natural al Pământului – Luna.
Marcel Bot

Airsoft pe timp de noapte, concerte dar și alte surprize se mai află pe lista acțiunilor pe care și le propun cei care administrează Cetatea Devei. „Conducerea Serviciului Public Administrare Cetate Deva îi asigură de asemenea pe turiști că Telecabina funcționează la parametrii normali, are verificările tehnice la zi, iar de puțin timp a fost montat și un generator de curent de rezervă pentru a elimina situațiile neplăcute în cazul unor pene de curent în rețeaua principală”, informează biroul de presă al Primăriei.

 Telecabina produce juma de milion în august

Telegondola de la Cetate a contribuit în luna august 2018, cu încasări de 493.020 lei la bugetul local. Până acum, acestea sunt cele mai mari sume obţinute de la punerea în funcțiune a Telecabinei. În luna august a acestui an, aproape 30.769 de turiști au optat să viziteze fortăreața medievală folosind monolinerul. Peste 60% din numărul total de vizitatori din luna august a acestui an au fost adulţi, aproape 27% copii și studenți, în jur de 10% pensionari, 1% persoane cu dizabilităţi dar și turişti care au beneficiat de gratuități la călătoria cu telecabina (un procent de 1%). Statistica este doar pentru cei care au urcat în Cetatea Devei cu telegondola.

Cetatea Devei poate fi vizitată zilnic între orele 9 – 21. Turiștii pot folosi Telecabina sau pot opta să meargă la pas pe cele trei trasee turistice semnalizate, cu acces pe la Poarta 1.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here