Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, organizează, în primul sfârșit de săptămână din luna octombrie, cea de-a IX-a ediție a manifestării culturale desfășurate sub genericul Noaptea Bibliotecilor. Biblioteca își va deschide porțile și își va aștepta prietenii în ziua de 5 octombrie, ora 18:00, iar publicul va putea petrece ore plăcute până a doua zi în zori.
Ioan Sebastian Bara

Devenită deja tradițională și mult așteptată de prietenii noștri, Noaptea Bibliotecilor ne oferă prilejul să ne arătăm atașamentul și prețuirea față de sutele de prieteni ai bibliotecii care frecventează instituția noastră.

Așa cum am făcut în fiecare an, și de data aceasta programul pe care l-am alcătuit va oferi surprize plăcute pentru persoane de toate vârstele, de la copii la oameni aflați la anii senectuții. Manifestările se vor desfășura potrivit programului alăturat.

Noaptea Bibliotecilor este pentru noi un bun prilej de a ne prezenta în fața publicului activitatea, de a le oferi celor interesați informații despre rolul și funcționarea unei biblioteci publice, dar și de a veni cu momente de delectare realizate de artiști îndrăgiți.

Făcând cunoștință cu biblioteca și cu bibliotecarii ce muncesc aici, oaspeții noștri își vor putea creiona o impresie despre importanța bibliotecii în cultura hunedoreană și în cea națională.

Anul acesta, Noaptea Bibliotecilor se desfășoară sub semnul împlinirii a 750 de ani de la prima atestare documentară a orașului Deva, o localitate care de-a lungul secolelor și-a câștigat un loc de cinste în istoria și cultura noastră națională.

Și în acest an, le promitem oaspeților noștri că noaptea pe care o vor petrece cu noi, la bibliotecă, îi va apropia și mai mult de acest îndrăgit lăcaș al cărții și al culturii din județul Hunedoara.

Programul evenimentului

18:00–19:00 – „Cei trei purceluşi” de Serghei Mihalkov, regia Boris Melinti, spectacol de teatru pentru copii susţinut de Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroşani; 19:00–20:00 – Atelier „Ora să ȘTIM” (Secţia Împrumut Carte pentru Copii); Face Painting; Clown Party; Oglinda foto – fotografii la minut; 20:00–21:00 – Concert FELI; Foc de artificii; 21:30–22:30 – Vizitarea secţiilor, birourilor şi depozitelor bibliotecii sub îndrumarea unui ghid; 22:30 –23:00 – Atelier de educaţie financiară „Să vorbim despre bani” (Sala de Lectură); 23:00–02:00 – Cartea şi filmul (proiecţii de filme în curtea instituţiei şi la Sala de Lectură).

Expoziţii: „Cetatea Deva – 750 de ani de la prima atestare documentară (1269–2019)” (la intrarea în bibliotecă); Stand de carte cu vânzare – Grupul Editorial RAO din Bucureşti (Secţia de Artă şi Carte Franceză).
„Noaptea iertării” – în această noapte utilizatorii care au întârziat să returneze documentele împrumutate vor putea să le restituie fără niciun fel de penalizare. Înscrierea gratuită a utilizatorilor!
INTRAREA ESTE LIBERĂ!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here