Vizita delegaţiei chineze (delegaţie condusă de Ministrul Propagandei) a fost „concretizată prin semnarea unui protocol de înfrățire între Județul Hunedoara și provincia Shaanxi”, informează „aparatul” de presă al preşedintelui Mircea Bobora din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara

În comunicatul de presă al administraţiei judeţene, „Departamentul pentru Propagandă” a fost rebotezat în manieră occidentală prin sintagma „pentru Publicitate”, dar  Cătălin Tolontan scrie pe blogul său (tolo.ro) că în România a ajuns „Changxing Zhuang în dreptul căruia scrie funcția: Ministrul Propagandei din provincia Shaanxi”. (http://www.tolo.ro/2018/04/13/oameni-din-conducerea-tvr-s-au-intalnit-azi-cu-ministrul-propagandei-din-provincia-shaanxi-china/)

Înfrăţirea între regiuni şi popoare

„O delegație guvernamentală din provincia Shaanxi, una dintre cele mai dezvoltate regiuni din Republica Populară Chineză, se află pentru două zile în județul Hunedoara. Delegația numeroasă, condusă de Zhuang Changxing, ministru al Departamentului pentru Publicitate al Comitetului provinciei Shaanxi, s-a întâlnit sâmbătă, 14 aprilie 2018, cu conducerea Consiliului Județean Hunedoara. În cadrul întrevederii, ambele părți au vorbit despre regiunile pe care le reprezintă, despre oportunitățile și planurile de dezvoltare. Cel mai important punct al discuției s-a centrat pe principalele direcții de colaborare în cadrul relației de înfrăţire. Prin semnarea protocolului de înfrățire de către Zhuang Changxing, ministru al Departamentului pentru Publicitate al Comitetului provinciei Shaanxi, și Mircea Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara, se stabilesc colaborări în următoarele domenii: economic și comercial, turism, știință și tehnologie, cultură, educație, medicină tradițională chineză, sport, pregătire de specialiști în resurse naturale”, informează comunicatorii CJ Hunedoara.

Medicină tradiţională chinezească la Deva

Pe parcursul vizitei s-a semnat şi „o intenție de cooperare” între Universitatea Shaanxi de Medicină Chineză și Spitalul Județean de Urgență Deva pentru construirea la Deva a unui Centru de Medicină Tradițională Chineză . Cooperarea prevede pregătirea la Universitatea Shaanxi a unor cadre medicale  de la SJU Deva în medicina tradițională chineză, susținerea unor cursuri intensive de către specialiști chinezi la Deva, și, în final, deschiderea Centrului de medicină tradițională chineză în orașul reședință de județ. Documentul a fost semnat de către Liu Li, președintele Universității Shaanxi de Medicină Chinezească, și dr. Ioan Demeter, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Deva.

Marcel Bot

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here