Primarul Florin Oancea a depus la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Vest proiectul de reabilitare la Incinta I a Cetăţii şi spune că sunt mari şanse să semneze contractul de finanţare în această toamnă. De asemenea, primarul Devei a semnat trei contracte de finanţare cu fonduri europene şi e pe cale să prindă finanţare prin programe guvernamentale pentru sala polivalentă
Marcel Bot

Proiectul ”Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetăţii Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I” este în valoare de 23.103.518,29 lei cu TVA, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 21.509.375,53 lei cu TVA. Chiar dacă avizul de la Ministerul Culturii a fost prins în ultimul moment – după doi ani de zbateri, proiectul a fost depus în termen şi a fost admis.

„Proiectul este eligibil şi vom obţine în perioada imediat următoare finanţarea pentru acest proiect de cinci milioane de euro, fonduri europene şi, din discuţiile cu domnul Sorin Maxim (şeful ADR Vest), sunt şanse reale ca în acest an să se semneze contractul”, a declarat Florin Oancea, la finalul unei conferinţe de presă ţinută la Primăria Deva.

Contracte semnate în această săptămână

Pe parcursul conferinţei, primarul Devei a anunţat că a semnat la ADR Vest trei contracte de finanţare pe fonduri europene: două contracte privind creşterea eficienţei energetice a blocurilor şi un contract pentru creşterea eficienţei energetice la imobile ce aparţin Colegiului „Decebal”.  Primul contract de finanţare semnat vizează ”Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe 79 – Str. Bejan din Municipiul Deva” și are o valoare de 902.806,70 lei cu TVA, din care asistența financiară nerambursabilă este de 467.761,08 lei. Al doilea contract de finanţare vizează ”Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe P5 – Str. T.Maiorescu din Municipiul Deva” și are o valoare de 614.831,02 lei cu TVA, din care asistența financiară nerambursabilă este de 351.143,32 lei cu TVA. Al treilea contract vizează ”Creșterea eficienței energetice a clădirilor în care funcționează Colegiul Național Decebal din Str. Oituz, nr. 8” are o valoare de 9.987.894,07 lei cu TVA, din care asistența financiară nerambursabilă este de 8.592.104,65 lei cu TVA.

Pentru toate aceste proiecte, urmează procedurile de licitaţie, urmând ca execuţia lucrărilor să se finalizeze pe parcursul anului viitor.

Administratorul public şi-a intrat „în pită”

„Vă asigur că unora nu le va fi foarte comod”, a fost avertismentul administratorului public Vasilică Poteca transmis funcţionarilor din Primăria la prima sa apariţie ca dregător al Devei. Potecă a comparat Primăria cu o casă mobilată pestriţ cu diferite stiluri de mobilă. „Acestei case trebuie să-i dăm un sens. Ori renunţăm la o parte din mobilă ca să nu ne mai lovim la picioare, simplificând traseele prin casă, ori aşezăm mobila în aşa fel încât să aibă un singur stil şi o singură faţă”, a mai spus noul administrator public al Devei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here