Cutie Coral cu otrava amplasata in Parcul Opera
Coral Impex SRL Ploieşti (aceeaşi firmă care este anchetată pentru dezastrul ecologic din Parcul Bordei, unde au fost otrăvite sute de raţe sălbatice) a aruncat otravă prin parcurile Devei în cutii desfundate de carton, echipamente interzise la exterioare. Firma Coral improvizează că să se încadreze în costuri, fiindcă a câştigat licitaţia la preţuri de dumping. Consecinţele sunt ucigătoare pentru animale şi populaţie
Marcel Bot

Inevitabilul s-a produs. „Dezastru ecologic în Parcul Bordei din Capitală. Sute de păsări au murit după ce au mâncat otrava pentru şobolani aruncată în parc”, transmite Antena 3. Câteva rațe au fost ridicate de autorități. O plângere penală a fost depusă vizavi de cruzime împotriva animalelor. Poliția va deschide o anchetă. Autorii faptei riscă închisoare până la trei ani, potrivit sursei citate. „…firma care a câştigat contractul de deratizare în parcurile din Bucureşti a împrăştiat otrava în Parcul Bordei unde, în loc de şobolani, a ucis raţele sălbatice”, mai spun cei de la Antena 3.

https://www.antena3.ro/actualitate/social/dezastru-ecologic-in-capitala-sute-de-pasari-au-murit-dupa-ce-au-mancat-otrava-de-sobolani-473166.html

Stropitorile s-au uşurat pe banii devenilor

Catastrofa a izbucnit la Bucureşti, dar putea foarte bine să apară la Deva, unde firma Coral Impex SRL din Ploieşti tocmai a început a doua acţiune de dezinsecţie. Prima „spoială” a fost de o noapte în luna mai şi a produs efecte doar în visteria Devei care a „marcat” banu’. Firma avea obligaţia să stropească pe toate străzile şi străduţele din oraş şi în localităţile aparţinătoare. Reprezentanţii Primăriei Deva pretind că au verificat şi tot oraşul a fost „îmbăiat” într-o singură noapte. Zeci de deveni spun, însă, că prin zona în care locuiesc nu au trecut „stropitorile” de goange. Mai mult, nici în luna mai, nici acum, nu a fost folosită o substanţă pentru stârpirea căpuşelor, deşi există cazuri înregistrate la urgenţe, plus că un consilier local (Ioan David) a semnalat invazia căpuşelor. (Probabil edilii aşteaptă ca ele să moară de bătrâneţe.)

Otravă aruncată ca în Parcul Bordei

La fel ca în Parcul Bordei din Capitală, firma Coral a pus otravă de şobolani în parcuri fără să respecte procedura pentru siguranţa animalelor şi a populaţiei. În prospectul otrăvii e specificat clar că otrava trebuie pusă în cutii fixate la sol şi închise să nu poată ajunge la substanţa toxică animalele şi copiii. Aceste cutii sunt din plastic şi se ţin încuiate, sub cheie. Ele se verifică şi se realimentează cu otravă periodic. La Deva au fost plantate prin parcuri cutii de carton desfundate la ambele capete, echipamente destinate exclusiv spaţiilor închise, în interiorul clădirilor. „Ambalajele” vândute Primăriei Deva pe post de staţii de intoxicare nu pot fi folosite în parcuri din motive lesne de înţeles. Totuşi, Primăria Deva le-a recepţionat şi le-a acceptat la plată.  Despre toată afacerea vom vorbi peste două-trei zile, la finalul celei de a doua plăţi către firma Coral.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here