Ovidiu Furdui (Crişcior) şi Mircea Ghilean (Bucureşci) vor activa politic sub pavilionul „adevăraţilor liberali”, ALDE Hunedoara. Penelişti cu peste 16 ani de administraţie locală, cei doi primari spun că au fost marginalizaţi de şefii PNL Hunedoara, care se ţin de gargară populistă, ignorând problemele reale cu care se confruntă administraţiile locale. Lucian Heiuş, şeful liberalilor hunedoreni, va cere Biroului Permanent Judeţean excluderea celor doi

Ovidiu Furdui este primar la al patrulea mandat, singurul care a reuşit să impună fără drept de apel liberalismul într-o comunitate minieră, zone controlate de PSD în judeţul Hunedoara. Furdui spune că PNL avea la Crişcior cel mult 4 la sută înainte să candideze el şi a dus partidul la peste 60 la sută în alegeri.  Mircea Ghilean are trei mandate de primar şi unul de „vice” la Bucureşci. El spune că a fost nevoit să-şi găsească un „refugiu” la „adevăraţii liberali”, după ce a fost dat la o parte de actualii şefii ai PNL Hunedoara.

Tot liberal, dar în ALDE

Primarul Ovidiu Furdui spune că marginalizarea sa a început după ce a „îndrăznit” să candideze la şefia partidului împotriva lui Heiuş. Furdui susţine că actuala conducere a PNL Hunedoara a scurtcircuitat comunicarea primarilor cu şefii de la centru, acolo unde nu se mai aud problemele reale ale ţării. „Nu vreau şi n-am venit astăzi să critic Partidul Naţional Liberal pentru că acolo am întâlnit oameni deosebiţi. Am mulţi colegi primari cărora ţin să le mulţumesc că m-au suportat sau ne-am suportat reciproc, azi-mâine sunt 16 ani, dar, în momentul în care nu mai eşti băgat în seamă, nu ţi se mai cere o părere, consider că e bine să pleci sau să faci parte din altă echipă. Nu era normal, ca-n ultima perioadă, chiar dacă am candidat (sau poate am deranjat candidând la şefia partidului), să nu mi se dea un telefon şi să mi se ceară anumite păreri. Ba, mai mult, aveam probleme în interiorul partidului chiar cu sumele care ne reveneau de la Consiliul Judeţean. De multe ori te-nţelegeau cei de la PSD şi nu te-nţelegeau proprii tăi colegi. Dar, încă o dată, n-o să critic Partidul Naţional Liberal. N-am venit în ALDE pentru anumite promisiuni sau, cum credeau alţii care mă dădeau la PSD. Am spus: Sunt de dreapta! Consider că ALDE sunt, până la urmă, adevăraţii liberali. Eu nu vreau să le mulţumesc colegilor (din ALDE). Ne cunoaştem, am realizat foarte multe lucruri împreună pentru că, după 16 ani de administraţie, nu puteam să am anumite succese fără ajutorul Consiliului Judeţean, unde preşedinte a fost domnul Mircea Moloţ. Rămân prieten şi cu colegii mei care au făcut parte din PNL. Până la urmă, dacă mă uit la masă, suntem şi ne cunoaştem ca vechi liberali toţi. Eu voi rămâne un om de echipă, sper să avem şi rezultatele care ni le dorim”, a declarat Ovidiu Furdui, primarul comunei Crişcior.

S-a săturat de flecăreala penelelistă

Primarul Mircea Ghilean este de părere că PNL pierde demnitari şi electorat din cauza faptului că se ocupă doar de flecăreli populiste. „Sunt primar la al treilea mandat, deocamdată membru PNL şi sper să-mi termin mandatul ca membru PNL. Mă aflu în acest birou, alături de aceşti mari domni datorită faptului că la cealaltă organizaţie, PNL, n-au mai avut nevoie de mine în organizaţia judeţeană. Am observat prin faptul că m-au schimbat din preşedinte de organizaţie, când au avut alegerile, în 2016 – 2017. Observând chestiile astea, mi-am găsit un refugiu aici unde domnii de faţă mi-au acordat atenţie, un sprijin deosebit în tot ceea ce înseamnă îndrumare ca să pot să fac ceva pentru comunitatea mea. Voi fi alături de dânşii în următoarea perioadă, îi susţin şi eu, la rândul meu, în toate demersurile care le demarează sau vor să le demareze. Anul viitor, dacă vor avea nevoie de mine ca să candidez din partea dânştilor, voi candida cu drag”, a declarat Ghilean.

BPJ va discuta excluderea lor din PNL

Lucian Heiuş, preşedintele PNL Hunedoara, spune că se aştepta la plecarea celor doi pe care şi i-ar dori excluşi din partid. „Plecarea celor doi primari nu este o surpriză pentru mine şi nici pentru colegii din conducerea organizaţiei judeţene. Domnul Furdui m-a sunat în urmă cu două săptămâni să-mi anunţe decizia sa, iar domnul Ghilean oricum activa la ALDE, ajutându-i, de exemplu, să-şi înfiinţeze o organizaţie locală de femei în comună. Restul declaraţiilor lor sunt doar ipocrizii. Îşi urmăresc interesele personale, fără să-i intereseze oamenii care i-au votat, fără să-i intereseze partidul care i-a ajutat atâţia ani la rând. (…) Săptămâna viitoare voi convoca Biroul Permanent Judeţean PNL şi se va lua o decizie referitoare la cele două organizaţii locale. Eu, personal, voi cere excluderea din partid a primarilor de la Crişcior şi Bucureşci. Ştiu că unii ar putea spune că le fac un serviciu (excluderea lasă celor doi cale liberă spre ALDE fără să-şi piardă posturile de primar – n.red.), dar eu sunt un om corect şi nu accept ca cineva să-şi bată joc de PNL atâta vreme cât eu sunt preşedintele organizaţiei judeţene”, spune şeful liberalilor hunedoreni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here