Parcul Cetăţii din Deva va găzdui un festival de jazz în aer liber, cu trei seri de concerte, în acest sfârşit de săptămână. Spectacolele încep de la ora 19, însă organizatorii au aranjat un program care să ocupe tot timpul spectatorilor, zilnic, începând cu ora 11. Accesul la festival este liber (gratis, moca), iar evenimentul se anunţă a fi ieşit din şabloanele parangheliilor publice
Marcel Bot

„Gândit ca o manifestare cu participare internaţională, festivalul oferă iubitorilor de gen momente variate atât prin abordarea muzicală cât şi prin diversitatea stilurilor”, aşa sună informarea oficială, „scrobită”, a organizatorilor. De fapt, este vorba de concerte ce se vor desfăşura într-o atmosferă relaxată de bivuac, unde vor exista şi locuri în hamac sau pe pătură. În pauzele dintre concerte, organizatorii au pregătit mici incursiuni în istoria jazzului, o expoziţie de fotografie, precum şi o prezentare de modă cu rochii confecţionate din flori de hârtie.

Deva Jazz… şi asta ne ocupă tot timpul

Chiar dacă spectacolele încep seara, de la ora 19, freamătul festivalului se va face simţit încă de dinainte de prânz. În fiecare din cele trei zile ale festivalului, spectatorii vor putea participa la un tur de vizitare prin Centrul Vechi şi la Cetatea Devei, cu o prezentare atipică a monumentelor. „Participanţii la festival vor putea afla povestea monumentul istoric, cu legendele Cetăţii povestite de un ghid pus la dispoziţia turiştilor de către organizatori”, spune Cristian Răcăşan, directorul Deva Jazz Festival. Turul va începe, în fiecare zi a festivalului, de la ora 11, cu plecare din Parcul Cetăţii. De asemenea, începând cu ora 12, vor fi organizate în Parc workshopuri cu improvizaţii ritmice „comise” de Gabriel Hărăguș – percuţie, Purcariu Nistor – Giovani -vibrafon, Călin Sân – claviaturi şi Alin Gheju – percuție, dar și un „atelier” pentru copiii care vor să bată la tobe şi la alte instrumente de percuţie.

Programul festivalului

VINERI, 31 AUGUST: VERNISAJ DE FOTOGRAFIE AL AAFH; STEEL JAZZ QUARTET – Deva (România); DOV MERAKI – București (România); BEGA BLUES BAND – Timișoara (România). SÂMBĂTĂ, 1 SEPTEMBRIE: HASHIMA – Belgrad (Serbia); LANSARE CD IN-FUSION; SESIUNE DE AUTOGRAFE; BLUE FAMILY – Pancevo (Serbia); IN – FUSION – CĂLIN POP (CELELALTE CUVINTE – România), MARIUS POP (România), PETER ERDEI (Irlanda), OLIVER SIZKO (Ungaria). DUMINICĂ, 2 SEPTEMBRIE: BIANCA NEGRILĂ- PREZENTARE DE MODĂ – ROCHII DIN FLORI DE HÂRTIE; JazzyBIT – Timișoara (România); CINTIA HORVATH QUINTET – Budapesta (Ungaria); COTTON PIKERS – Belgrad (Serbia)

P.S. Pentru amatorii de zaiafeturi publice cu lăutari: Deva Jazz Festival nu funcţionează pe bază de mici, aşadar în Parc nu vor sfârâi grătare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here