Învestirea în funcţie s-a făcut în sala din „podul” Prefecturii, cu un ceremonial scurt, fără fast, organizat de la Palatul Victoria printr-o video-conferinţă, la care au intrat pe rând toţi prefecţii numiţi în şedinţa din 10 decembrie 2019. La Deva au fost de faţă şefi de instituţii deconcentrate, angajaţi ai Instituţie Prefectului şi jurnalişti

Noul prefect a apărut cu câteva minute înainte să înceapă conferinţa, însoţit de primarul Devei Florin Oancea şi de Fabius Kiszely, fostul prefect, cu care purtase câteva discuţii legate de problemele instituţiei. „Am auzit o grămadă de lucruri spuse în această perioadă. Unele mi-au făcut plăcere, altele mai puţin. Va trebui să clarificăm cum mergem înainte şi despre ce este vorba în acest judeţ. Trebuie să-i mulţumesc domnului Kiszely, am avut o primă discuţiile despre problemele din Prefectură şi din judeţ, probleme de care mă voi lămuri în zilele viitoare. Înmatriculările şi legile proprietăţi sunt, din ce am aflat de la domnul Kiszely, probleme de maximă urgenţă”, a spus Potecă, la finalul ceremoniei de învestire.

Despre jocurile politice din instituţiile publice

Întrebat dacă ar fi cazul ca oamenii puşi pe funcţii de PSD să-şi facă griji, Potecă a declarat: „Nimeni nu trebuie să se teamă decât de nerespectarea legii. Sarcina mea este să asigur respectarea legii. Noi am provincializat foarte mult această funcţie a prefectului şi am dus-o într-un cadru foarte îngust. Nu este bine. Eu cred că cei care respectă legea n-au de ce să se teamă în acest judeţ”. Totuşi prefectul Guvernului liberal a făcut unele aluzii la politizarea instituţiilor publice şi la „anumite enclave în interiorul judeţului”, cu referire la şefi de direcţii care au făcut jocuri politice în detrimentul interesului public. „Deconcentratele aparţin judeţului Hunedoara, trebuie să deservească oamenii de aici şi trebuie să se obişnuiască cu această idee. În funcţie de cum vor înţelege aceste lucruri vom lucra împreună sau ne vom despărţi”, a fost mesajul prefectului învestit.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here