„Ciupercăreasa” pusă (fără temei legal) de Laurenţiu Nistor în fotoliul de manager la Sanatoriul Geoagiu şi-a rotunjit veniturile printr-o inginerie halucinantă, greu de imaginat. Directoarea Sanatoriului şi-a scos la concurs un post de şef, a concurat singură, subalternii i-au dat notă maximă, a luat postul şi şi-a tras un act adiţional la vechiul ei contract de muncă, astfel că şi-a mărit leafa cu 1.200 lei, în mână. După ce au aflat toată povestea de la noi, şefii Consiliului Judeţean Hunedoara ne dau în scris că nu-i nimic în neregulă

 

Ingineria s-a produs în perioada în care Sanatoriul Geoagiu era supravegheat de vigilenţa vicepreşedintelui Sorin Vasilescu, cel care a girat şi desfiinţarea postului de arheolog de la Sarmizegetusa Regia. Pe parcursul documentării, ceilalţi doi şefi ai administraţiei judeţene – preşedintele Mircea Bobora şi vicepreşedintele Daniel Andronache – ne-au mărturisit, jenaţi, că ceea ce s-a întâmplat cu postul de şef serviciu de la Sanatoriu „nu se face”, dar răspunsul oficial al juriştilor sună cu totul altfel. (Vă miră faptul că instituţiile publice cumpără asistenţă juridică de la avocaţi? N-ar trebui…)

O căpătuială cât un dosar penal

Mirela Letiţia Pleşa Popescu este inginer silvic de meserie şi a lucrat cea mai mare parte a vieţii sale pentru un centru de colectare a ciupercilor, deschis pe Valea Grădiştei de un italian (de unde i se trage şi reputaţia de „ciupercăreasă”).  În scurta perioadă cât a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor (PSD) a semnat dispoziţia nr. 329 din 1 septembrie 2016 prin care a delegat atribuţiunile de manager al Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu numitei ing. Pleşa-Popescu Mirela Letiţia. Decizia este nelegală pentru că astfel de posturi pot fi ocupate doar de medici, jurişti sau de economişti, pe o perioadă de maximum şase (trei plus alte trei) luni. Cazul este în atenţia „organelor”, nu mai insistăm pe acest tip de detalii.  Dar…

„Nimeni nu-i aşa perfect ca şefu’/ Niciun fire de păr pe piept – ce om!”

Când partidul a propulsat-o manager, Mirela Letiţia Pleşa-Popescu avea o funcţie executivă în biroul de Sănătatea şi Securitatea Muncii la Sanatoriul TBC Geoagiu. Câteva luni mai târziu (12 decembrie 2016), Pleşa a scos la concurs trei posturi, printre care unul pentru sine – cel de şef Serviciu Administrativ.  La data de 23.12.2016 s-au întrunit comisiile de examinare, numite prin decizii ale conducerii (manager Mirela Letiţia Pleşa Popescu) şi au admis dosarul candidatei ing. Pleşa-Popescu Mirela Letiţia. În acelaşi registru „prietenos” se fac tematica şi subiectele. Pentru doamna manager, subalternii pregătesc ceva familiar, cu legi din sănătate şi securitate în muncă (asortate la vechiul ei job), deşi concursul era pentru postul de şef Serviciu Aprovizionare şi Transport. (Prin comparaţie, la ocuparea postului de director medical, când a vrut să încurce concurentul, doamna manager a pus în bibliografie toată legea Contabilităţii şi întreg Codul Muncii.)  La data de 4 ianuarie 2017, managerul Sanatoriului este declarat de subalternii săi ca fiind ADMIS (punctaj maxim, 100 puncte din 100 posibile) în postul de şef Serviciu Tehnic Administrativ – Aprovizionare şi Transport la Sanatoriu. Pe baza acestui concurs, managerul  îşi trage un act adiţional la contractul de muncă şi încasează o leafă cam cu 1.200 lei mai mare, lunar, de la începutul anului 2017 până în prezent.  Pe tot parcursul „aranjamentului” există suspiciuni rezonabile privind un conflict de interese în care managerul Pleşa dă bani de la stat şi îi primeşte în interes personal, latură ignorată complet de juriştii Consiliului Judeţean Hunedoara. După o îndelungă chibzuinţă, şefii CJ Hunedoara ne-au transmis în scris un punct de vedere din care reiese că totul OK. „… considerăm că managerul instituției SANATORIUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE nu a încălcat prevederile legislației în vigoare la organizarea unui concurs de recrutare în vederea ocupării unui post de conducere vacant”.

Marcel Bot

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here