Duminică, 2 iunie, a avut loc cea de-a doua ediție a semimaratonului „History Run”, o competiție atletică inedită. La proba de ştafetă a participat şi echipa Primăriei Deva, iar primarul Florin Oancea a alergat partea cea mai grea, şapte kilometri între Almaş şi incinta Cetăţii

Întrecerea a fost organizată de către Asociația „AlerT în Deva”, în parteneriat cu Primăriile Deva și Hunedoara, Consiliul Județean și Direcția pentru Sport și Tineret și alte instituții de drept public, precum și sponsori privați. Traseul History Run unește Castelul Corvinilor de Cetatea Devei și măsoară 28 km. Mare parte din drum străbate zone rurale pitorești, printre dealuri, dar e integral asfalt. Practic, alergarea de 28 de kilometri, un veritabil semimaraton undește Hunedoara de Deva, startul fiind de la Castelul Corvinilor, iar sosirea având loc în Cetate, cu un traseu prin comunele Peștișu Mic și Cârjiți.

Echipa Primăriei Deva nu s-a făcut de râs

Numeroșii amatori de alergare s-au înscris la două tipuri de cursă, respectiv cea individuală, care a însemnat parcurgerea integrală a traseului de un singur participant, și în cea de ștafetă, în care un schimb a măsurat șapte kilometri, aici fiind înscrisă și echipa Primăriei Deva cu primarul Florin Oancea intrat în ultimul schimb, partea cea mai dificilă a cursei. „A fost o provocare şi mă bucur că am ajuns la finiş. Acesta a fost obiectivul meu şi am vrut să transmit un mesaj devenilor să facă mişcare, să facă sport. Sper ca la ediţia viitoare să se înscrie cât mai mulţi deveni. Cea mai grea parte a fost Dealul Cetăţii, dar am trecut cu bine”, a declarat primarul Florin Oancea, imediat după ce a trecut linia de sosire.

La finalul cursei au fost stabilite clasamentele individuale, dar și cele de la ștafetă, primii clasați primind premii consistente, în obiecte și sume de bani, iar toți participanții au primit câte o medalie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here