Nouă copii au început o nouă viaţă în Centrul de tip familial „Acoperământul Maicii Domnului” din Săuleşti. După doi ani şi patru luni de muncă, o construcţie aflată în ruină s-a transformat în cămin primitor, însă greul abia acum începe. Episcopia Devei şi Hunedoarei, prin părintele Sebastian Vândălac, şi-a asumat misiunea de a-i duce prin viaţă pe aceşti copii până ajung Oameni la casa lor. Cine a crescut un copil ştie cât de anevoios e urcuşul. Şi de aceea, puteţi să vă alăturaţi cu puţin din puţinul dumneavoastră la acest proiect generos.

Luni, 22 iunie 2020, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi al Hunedoarei, înconjurat de un sobor de preoţi, a săvârşit slujba de sfinţire a aşezământului de tip familial pentru copii din localitatea Săuleşti, pus sub ocrotirea Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului. În cuvântul rostit, PS Gurie a mulţumit tuturor celor care şi-au adus aportul la înfăptuirea acestui proiect de suflet pentru Episcopia Devei şi Hunedoarei. Astfel, toţi cei care au susţinut lucrările efectuate aici, au fost cinstiţi de ierarhul hunedorean cu distincţii şi gramate de mulţumire pentru efortul depus.

„Zâmbetele copiilor care au sosit deja în Casa de la Săuleşti s-au împletit cu lacrimile de bucurie ale celor prezenţi, iar rugăciunile tuturor s-au înmănuncheat ca într-un buchet de mulţumire înaintea lui Dumnezeu pentru binecuvântarea întemeierii acestui aşezământ care, nădăjduim, să devină cu adevărat acasă pentru copiii de aici”, a fost mesajul Episcopiei Devei şi Hunedoarei de la finalul evenimentului.

Alături de copii până se aşează la casa lor

Amenajarea căminului a fost încredinţată părintelui Sebastian Vândălac. Lucrările au început în luna februarie a anului 2018. Cum spuneam, centrul este un proiect al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, are o capacitate de 12 locuri, maxim după noile norme europene, şi se adresează copiilor cu vârsta de peste şapte ani care provin din familii cu probleme sociale şi aflate în dificultate financiară, copiilor orfani sau abandonaţi. Costurile pentru funcţionarea centrului sunt foarte mari şi provin, în cea mai mare parte din donaţii. Fundaţia ,,Alături de tine”,  prin care este administrat căminul, primeşte alocaţia pentru copii din partea Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Hunedoara, dar banii sunt puţini şi nu acoperă toate cheltuielile. Cei care doriţi să vă implicaţi în acest proiect de suflet, o puteţi face sub diferite forme: prin sponsorizări sau donaţii în contul Fundaţiei. Sau puteţi cumpăra dumneavoastră câte ceva din cele necesare. Centrul nu se limitează la a-i creşte şi educa pe copii până la majorat. „Ne propunem să avem grijă de aceşti copii până ajung ,,pe picioarele lor”. Pe cei care doresc sa urmeze o facultate – îi sprijinim, celor care doresc să muncească – le găsim un loc de muncă. Vrem să le facem o nuntă şi să-i ajutam să aibă o locuinţă. Adică lucruri cu finalitate, ca pentru copiii noştri. Şi ne mai propunem ceva: să ne rugăm cu ei şi pentru ei”, spune părintele Sebastian Vândălac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here