Adrian Nicolae David, prim-vicepreşedinte PNL Hunedoara, anunţă că liberalii vor avea grijă ca Guvernul să ştie situaţia reală a pagubelor provocate de inundaţii, astfel încât să nu existe niciun sinistrat lipsit de ajutor guvernamental. „Este nu doar obligaţia noastră, ci mai ales este responsabilitatea noastră morală să fim alături de acești oameni ale căror gospodării, ale căror bunuri au fost grav afectate de ape. Îi asigur încă o dată pe toți hunedorenii de sprijinul și implicarea noastră reală”, transmite Adrian Nicolae David.

Anunţul făcut de prim-vicepreşedinte PNL Hunedoara

Alături de oamenii grav afectați de inundații

Județul Hunedoara a fost din nou măturat de ape, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice consemnate cu precădere în zona râurilor Mureş, Strei și Jiul de Vest, precum şi a afluenţilor acestora. A fost cod roșu meteorologic și hidrologic, iar scurgerile importante pe versanţi şi viiturile rapide generate de ploile abundente au produs inundaţii în zeci de localități.

Sunt sute de gospodării afectate de apele revărsate în comuna Vața de Jos, în Călan, în zona Orăștiei și în zona de vest a Văii Jiului. Torenții au rupt drumuri, poduri, podețe, au inundat casele și proprietățile agricole ale localnicilor. Îi mulțumim lui Dumnezeu că nu avem avem victime omenești, iar acest fapt a fost posibil datorită intervenției prompte a pompierilor, jandarmilor, polițiștilor și a tuturor oamenilor de bine, care au sărit in ajutorul semenilor lor.

Efectele ploilor torențiale, care au generat aceste inundații grave, se văd însă și astăzi, în ciuda eforturilor depuse de echipele de intervenție, care au acționat fără întrerupere, și a măsurilor imediate aplicate.

Vreau să-i asigur pe această cale pe toți cei care au avut de suferit de pe urma revărsării apelor că nu sunt singuri! Partidul Național Liberal, Guvernul condus de Ludovic Orban, vor lua absolut toate măsurile și vor acorda tot sprijinul de care oamenii au nevoie, astfel încât viața lor să revină la normal.

O echipă guvernamentală condusă de ministrul Afacerilor Interne, domnul Ion Marcel Vela, a fost prezentă, vineri, în Valea Jiului, în zonele grav afectate de inundații, pentru o primă evaluare a situației și pentru a-i sprijini pe oamenii greu încercați. Au fost stabilite, în regim de urgență, planuri de măsuri pentru evacuarea apelor și a mâlului din gospodării și, de asemenea, s-a punctat un calendar pentru acordarea de despăgubiri din partea Guvernului României, pentru persoanele afectate de puhoaie.

În acest moment sunt constituite mai multe echipe, formate din reprezentanți ai mai multor instituții, care se află în teren, în întreg județul Hunedoara, pentru evaluarea pagubelor. Rezultatele vor fi centralizate la nivelul Instituției Prefectului de Hunedoara și vor fi transmise cu maximă celeritate către Guvern, astfel încât toți cei care au avut de suferit să poată fi cât mai repede despăgubiți.

Este nu doar obligația noastră, ci mai ales este responsabilitatea noastră morală să fim alături de acești oameni ale căror gospodării, ale căror bunuri au fost grav afectate de ape.

Îi asigur încă o dată pe toți hunedorenii de sprijinul și implicarea noastră reală. Fiecare caz în parte va fi analizat punctual, astfel încât la nivelul Guvernului să se cunoască necesarul real de fonduri și nevoia de materiale, care să fie trimise în teritoriu. Am fost, suntem și vom fi alături de oameni!

Adrian Nicolae David, Prim-vicepreședinte PNL Hunedoara

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here