Anunțul a fost făcut duminică, 26 iulie, la prânz, printr-o conferință de presă susținută în Parcul Cetății din Deva de liderii celor două partide. Potrivit protocolului, Adrian Nicolae David, candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Hunedoara, va fi susținut și de USR, în timp ce la Brad și în municipiul Hunedoara liberalii vor susține candidații USR. Pe de altă parte, PNL urmează să anunțe o alianță electorală la locale alături de UDMR și PNȚ-CD, cu liste comune la județ
Marcel Bot

PNL și USR fac echipă pentru alegerile locale din 27 septembrie. Cele două partide vor merge pe liste separate, dar USR renunță la candidatul propriu pentru șefia județului și îl va susține pe Adrian Nicolae David – PNL, în timp ce liberalii renunță la candidatura lui Petre Lucian Gherman pentru postul de primar în municipiul Hunedoara și va merge pe mâna Cameliei Danda – Zăvoian – USR. De asemenea, la Brad cele două partide îl vor susține pe Raul Florin Matei (USR) în lupta contra primarului PSD în funcție.

DECLARAȚII

Pollyanna Hangan, președinte USR Hunedoara: ”S-a ajuns la această colaborare datorită ideilor și proiectelor pe care ne dorim să le implementăm și, așa cum am mai spus, este  vital să avem candidat unic pentru a putea câștiga. Noi nu pornim niciodată de la ideea că nu reușim, ci că trebuie să reușim pentru că ne dorim să facem aceste lucruri pentru noi și pentru copiii noștri și pentru comunitățile noastre”

Adrian Nicolae David, prim-vicepreședinte PNL Hunedoara: ”Am pornit pe un drum nu doar ca să câștigăm alegerile, ci ca să ducem o politică profesionistă și performantă pentru următorii patru ani. Sunt câteva puncte comune pe care le vom promova, sunt câteva localități în care colegii noștri se vor susține reciproc, urmează ca în săptămâna viitoare să ieșim public cu toate aceste detalii. (…) Anul acesta cu siguranță lucrurile se vor schimba, iar județul Hunedoara, dintr-un județ roșu, va deveni o fortăreață liberală și useristă”

Lucian Heiuș, președinte PNL Hunedaora: ”Eu cred că prin acest protocol de susținere, prin viitoarea alianță electorală care va fi făcută, Adrian David va avea un scor între 45 și 50 la sută la nivelul județului Hunedoara și o să vă explicăm joi cu cifre de ce spun acest lucru”.

Asalt la Consiliul Județean Hunedoara

Alianța la care făcea referire Lucian Heiuș va fi cu UDMR și PNȚ-CD (cel puțin în prima fază), partide care vor avea candidați în poziții eligibile pe listă comună cu PNL la Consiliul Județean. Potrivit președintelui PNL Hunedoara, lista va fi deschisă de Adrian Nicolae David, urmat de Vetuța Stănescu, Marcel Adrian Goia, Traian Berbeceanu și Martha Mate (UDMR). Pe poziția a 16-a va fi reprezentantul PNȚ-CD.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here