Dorinţa edililor de a face din Deva un centru universitar prinde contur. Anul acesta, deschiderea anului universitar va avea o participare impresionantă, iar oferta educaţională se anunţă ispititoare

Centrul ASE din Deva, aflat sub coordonarea prof. univ. dr. Ioan Radu, va deschide anul universitar într-o atmosferă de excepţie. „Vreau ca Deva să ajungă din urmă centre universitare cu experiență și vechime mare. Am depus eforturi deosebite ca, la Deva, să fie prezenți nu doar simpli profesori din Franța și Italia, ci personalități științifice cu putere de decizie. Rolul unei universități este să se implice în dezvoltarea regională și locală, în rezolvarea cerințelor cu care se confruntă instituțiile publice și mediul de afaceri”,  a declarat profesorul Ioan Radu.

Primarul Florin Oancea spune că Deva poate şi trebuie să devină un centru universitar care să ţină tinerii în judeţ printr-o ofertă educaţională de nerefuzat. „Prin parteneriatul cu Universitatea din Trento (Italia), studenţii pot studia în Italia. Programul de Master cu dublă licență se va desfășura în parteneriat cu Universitatea Artois din Franța. Studenții vor avea posibilitatea să studieze la universitatea franceză pe cheltuiala statului francez. Absolvenții vor primi la final două diplome, iar studenții vor avea posibilitatea să-și susțină disertația în Franța”, a declarat primarul Devei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here