Fostul viceprimar al municipiului Deva, Răzvan Mareş, va primi indemnizaţia de consilier diminuată cu 10 la sută în următoarele şase luni, timp în care nu mai are drept de vot în CL Deva, ca urmare a deciziei ANI care l-a găsit în conflict de interese.

Sancţiunile au fost luate în şedinţa Consiliului Local Deva din data de 30 octombrie 2019, la solicitarea Instituţiei Prefectului care arată că decizia ANI a rămas definitivă pentru că fostul viceprimar Răzvan Mareş nu a contestat în instanţă actul Agenţiei de Integritate. Reamintim că cinci juniori de la Autobergamo Deva au fost eliminaţi din lotul care făcea deplasarea la turneul final al elitelor de futsal de la Madrid ca să facă deplasarea fostul viceprimar al Devei Răzvan Mareş şi alţi patru chibiţi. La vremea respectivă arătam că juniorii au fost excluşi „pe furiş” pentru că deplasarea s-a făcut pe banii Primăriei Deva, iar în deconturi apar juniorii ca beneficiari ai călătoriei. Cazul se află şi în atenţia procurorilor DNA.

Decizia ANI

„În calitate de consilier local (mandatul 2016 – 2020), a participat la deliberarea și adoptarea a patru Hotărâri ale Consiliului Local, în baza cărora între municipiul Deva și Asociația Fotbal Club Autobergamo au fost încheiate două Contracte de finanțare nerambursabilă în data de 26 mai 2017, în valoare de 500.000 lei, respectiv în data de 31 mai 2018, în valoare de 450.000 lei. Ulterior încheierii contractului de finanțare nerambursabilă din data de 26 mai 2017, persoana evaluată a făcut parte din delegația asociației, care a efectuat o deplasare la Madrid, pentru a susține echipa FC Autobergamo în timpul unui meci de fotbal”, a informat Agenția Națională de Integritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here